-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 26 /21:06

SEB specialistų alga – 1,2 tūkst. eurų, valdybos nariai gauna po 14,5 tūkst. eurų

SEB banke mažiausiai uždirba specialistai – vidutiniškai 1,2 tūkst. Eur. Tuo metu valdybos nariai per pusmetį pasidalijo beveik pusę milijono eurų – po mėnesį kiekvienam vidutiniškai teko po 14,5 tūkst. Eur.
SEB banko pastatas Taline
SEB banko pastatas Taline / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

*Straipsnis atnaujintas pagal SEB banko pataisymus: anksčiau klaidingai skelbėme, kad R.Kvedarui ir J.Iržikevičiui skirta po 178 tūkst. Eur (o ne 178 tūkst. Eur abiems kartu), todėl skaičiuojant vidutinę vadovų algą buvo nurodytas klaidingas skaičius 30 tūkst. Eur, kai vidutinė mėnesinė jiems išmokėta suma iš tiesų yra perpus mažesnė – apie 14,5 tūkst. Eur.

Po keliolika tūkstančių uždirba tik valdyba

Pusmečio finansinius rezultatus paskelbusi SEB banko grupė skelbia ir savo darbuotojų vidutinius atlyginimus. Tiek specialistų, tiek banko vadovų atlyginimai per pusmetį paaugo, rodo banko ataskaita.

SEB banke dirba apie pusantro tūkstančio žmonių. Daugiausia tai yra specialistai, kurie banke ir uždirba mažiausiai. Ataskaitoje nurodoma, kad jų vidutinė alga (neatskaičius mokesčių) siekia 1254 Eur. Per pusmetį atlyginimų vidurkis išaugo 34 Eur.

Vadovaujančių darbuotojų bankas turi per 170. Jie uždirba triskart daugiau nei specialistai – vidutiniškai 3 477 Eur (iki mokesčių). Finansinė ataskaita rodo, kad per pusmetį vadovaujančio personalo atlyginimų vidurkis augo 70 Eur.

Tiesa, tai, kad augo vidurkis, nereiškia, kad augo atlyginimai, mat, banko atstovų teigimu, atlyginimų vidurkis išaugo dėl sumažėjusių darbuotojų skaičiaus.

Žinoma, niekas neuždirba tiek daug, kiek banko valdyba. SEB valdybą sudaro penki nariai, kurie per pusmetį pasidalijo beveik 600 tūkst. Eur. Tiesa, 132 tūkst. Eur yra darbdavio sumokėti mokesčiai „Sodrai“, taigi valdybos nariai išsidalijo 435 tūkst. Eur, arba po beveik 15 tūkst. Eur per mėnesį kiekvienas (iki mokesčių).

Kitaip tariant, banko valdybos nariai per mėnesį gauna 12-ka kartų didesnes sumas nei banko specialistai. SEB valdybą sudaro Raimondas Kvedaras (valdybos pirmininkas ir prezidentas), Aivaras Čičelis, Robertas Bernis, Virginijus Doveika ir Jonas Iržikevičius (vyr. finansininkas).

Ataskaitoje nurodoma, kad bendrai R.Kvedarui ir J.Iržikevičiui skirta 178 tūkst. Eur.

Skirtumai dideli visur

Algas Didžiojoje Britanijoje analizuojantis tinklalapis „Emolument“ pavasarį skelbė sąrašą bankų, kur atlyginimų skirtumai tarp vadovų ir vidutines pozicijas užimančių darbuotojų buvo didžiausi.

Paaiškėjo, kad teisingiausi yra šalyje veikiantys prancūzų, italų, vokiečių bankai, tuo metu JAV ir Didžiosios Britanijos bankuose skirtumai tarp skirtingas pareigas užimančių darbuotojų yra didžiausi. Tyrime, kurį publikuoja „Business Insider“, nėra nurodyta, ar į sumas yra įskaičiuotos metinės premijos.

Pavyzdžiui, amerikiečiams priklausantis „JP Morgan“ specialistams Didžiojoje Britanijoje vidutiniškai moka 105 tūkst. svarų, o vadovai jau gauna apie 900 tūkst. svarų per metus. Taigi atlyginimai skiriasi 9 kartus.

Teisingiausiu buvo išrinktas prancūzų „Credit Agricole“, kur specialistai gauna 103 tūkst. svarų, o vadovai – 350 tūkst. svarų. Taigi atlyginimų skirtumas – 3,5 karto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius