-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas dar kartą siūlo Vyriausybei skubiau didinti minimalią algą iki 1000 litų

Seimas antradienį vos vieno balso persvara nusprendė priimti Krikščionių frakcijos seniūno Vidmanto Žiemelio siūlytai rezoliucijai, kuria Vyriausybei siūloma nuo kitų metų sausio minimalią mėnesinę algą (MMA) didinti iki tūkstančio litų.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tokia rezoliucija susilaukė 59 Seimo narių palaikymo, prieš buvo 12 parlamentarų, susilaikė  46.

Rezoliuciją palaikantys paralamentarai kaltino konservatorių vadovaujamą Vyriausybę nepagarba Seimui, nes šiai jau kartą rezoliucija paskatinus didinti MMA bent iki pusės statistinio vidutinio šalies uždarbio, užuot tai padariusi pasiūlė MMA didinti vos 50 litų ir tai tik nuo kitų metų liepos.

„Jei Vyriausybė gerbtų Seimą, tai jis tikrai neprašytų naujos rezoliucijos, bet ką Vyriausybė padarė po pirmosios? Ji pareiškė, kad padidins MMA 50 litų nuo liepos 1 dienos. Ar tai ne pasityčiojimas iš tų žmonių, kurie dirba už MMA šiandien Lietuvoje? (...) Nemylite jūs žmonių  Lietuvos, akivaizdžiai matosi“, – emocijas žėrė socialdemokratas Algirdas Sysas.

Tuo tarpu, konservatoriai atrėmė, kad šiuo metu daugiau nei 50 litų didinamas MMA galėtų būti pragaištingas visai šalies ekonomikai.

„Aš suprantu, kad čia yra noras pasižymėti įvardijant kokius nors skaičius, bet aš raginčiau ir opozicijos frakcijas, ypač jų lyderius, šiek tiek atidžiau pasižiūrėti į situaciją tarptautinėse rinkose. Negalima to nematyti. Nesiūlau žiūrėti kažkaip tragiškai, bet negalime to nematyti“, – pažymėjo premjeras Andrius Kubilius.
 
Primename, kad Socialinių reikalų ir darbo ministerija siūlo nuo kitų metų liepos mėnesio minimalią mėnesio algą padidinti 50 litų, t.y. iki 850 litų. Skaičiuojama, kad toks padidinimas valstybei kainuotų ne mažiau 100 mln. litų.

Šiuo metu MMA yra 800 litų, atskaičius mokesčius, minimalus uždarbis tesiekia 670 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius