Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas linksta kol kas nedidinti signatarų rentų

Seimas po pateikimo pritarė finansų ministrės Ingridos Šimonytės pristatytam įstatymo projektui, kuriuo siūloma, kad krizės metu sumažintos signatarų rentos nebūtų grąžintos į prieškrizinį lygį, o būtų numatytas pastovus rentos dydis - 40 proc. Seimo nario pareiginės algos per mėnesį vietoje dabar galiojančių 50 proc. Seimo nario pareiginės algos.
Pinigai.
Pinigai. / 15min nuotr.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad vertina signatarų nuopelnus Lietuvai, tačiau siūlė Seimui palikti galioti sumažintas jų rentas. Esą jos dabar ir taip gana nemažos.

Ingrida Šimonytė priminė, kad tuomet, kai buvo nustatytas signatarų rentos dydis (50 proc. parlamentaro atlyginimo), Seimo nario pareiginė alga buvo apie 4 tūkst. Lt.

„2009 metais vienas iš dalykų, kurių ėmėsi Seimas, tai susitvarkė savo darbo užmokestį ir įvairias kompensacijas, kurios buvo neįskaičiuojamos į darbo užmokestį, jas priskyrė pareiginei algai ir dėl to nominaliai pareiginė Seimo nario alga padidėjo iki 10-11 tūkst. Lt. (...) Dėl to padidėjo signatarų renta. Dėl tos priežasties šiuo metu net ir su visais sumažinimais renta yra didesnė nei tada, kai sprendimas dėl rentų buvo priimtas“, – pabrėžė ministrė.

Vyriausybė siūlo perkelti galiojantį rentos dydį į įstatymą ir numatyti pastovų signatarų rentos dydį – 40 proc. Seimo nario pareiginės algos per mėnesį.

„Žinoma, jei ateityje būtų prielaidų didėti Seimo nario darbo užmokesčiui, atitinkamai proporcingai didėtų ir signatarų rentos“, – teigė Ingrida Šimonytė.

Seimo posėdžių salėje kilus aistroms dėl signatarų rentų dydžio, neiškentė ir ministras pirmininkas Andrius Kubilius ir suskubo pabrėžti, kad signatarų rentos anaiptol nėra mažos.

„Niekas nemažina signatarų rentų. Šiuo metu signatarai gauna 2765  Lt ir kitąmet tiek gaus. Tai yra 400 Lt daugiau negu signatarai gaudavo 2010 metais“, – sakė premjeras.

Nuo 2010 metų signatarai gauna 20 proc. mažesnę rentą.

Įstatymo projekto aiškinamajame rašte numatyti galimi neigiami įstatymo padariniai: „Galimas signatarų rentų gavėjų  nepasitenkinimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius