-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Seimas patvirtino „Sodros“ 2014 metų biudžetą be pensijų kompensavimo

Seimas antradienį patvirtino didelių skolų slegiamos „Sodros“ 2014 metų biudžetą, tačiau parlamentarai atsisakė įpareigoti „Sodrą“ visas kitais metais gautas viršplanines pajamas skirti 2010 metais sumažintų senatvės ir valstybinių pensijų dalies grąžinimui.
Seime
Seime / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.
Temos: 2 Seimas Sodra

Už biudžetą balsavo 72 Seimo nariai, prieš – 23, o susilaikė 12 parlamentarų.

„Sodros“ kitų metų planuojamas deficitas – 1,226 mlrd. litų , planuojamos pajamos siekia 9,974 mlrd. litų, o išlaidos – 11,2 mlrd. litų.  

Seimas nesutiko „Sodros“ kitų metų visas viršplanines pajamas skirti dėl krizės sumažintoms pensijoms kompensuoti – parlamentarai nepritarė (52 balsais prieš 42) atitinkamam Ekonomikos komiteto nario konservatoriaus Jurgio Razmos pataisai.

„Žemas lygis pasiūlymo ir prasilenkia su ekonomine logika“, – siūlymą apibūdino premjeras Algirdas Butkevičius.

„Seimui priėmus “tokį „Sodros“ biudžetą„, pensininkai turi pagrindo manyti, kad jie yra paskutinėje vietoje šio valdančiosios koalicijos sprendimuose“, – sakė J.Razma..

Ministras pirmininkas kitų metų „Sodros“ biudžetą pavadino „realiu“.  

Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys socialdemokratas Algirdas Sysas piktinosi, kad buvusios Vyriausybės pradėta „Sodros“ pensijų sistemos reforma yra finansuojama iš skolintų pinigų, didinant „Sodros“ deficitą.

Seime svarstant „Sodros“ biudžetą opozicija nuolat priekaištavo, kad Vyriausybės pateiktame, o vėliau ir patikslintame „Sodros“ pajamų ir išlaidų plane neatsižvelgta į parlamentarų pastabas dėl Darbo biržos finansavimo iš „Sodros“, taip pat į tai, kad „Sodros“ pervedimams į antros pakopos pensijų fondus lėšos skiriamos ne iš valstybės biudžeto, o iš „Sodros“ biudžeto lėšų.

„Sodros“ 2014-ųjų biudžetas, beje, kaip ir valstybės pajamų bei išlaidų planas, yra pirmieji, kuriuos parengė dabartinė valdančioji dauguma, kurią sudaro socialdemokratai, „darbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Šių metų „Sodros“ biudžetą buvo parengusi buvusi dešiniųjų valdžia, o po rinkimų naujoji kairiųjų Vyriausybė projektus tik pakoregavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius