Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šiaulių tauro televizorių“ gamyba sustabdyta dviem savaitėms

Bendrovėje „Šiaulių tauro televizoriai“ gamyba sustabdyta dviem savaitėms, gamybininkai išleisti atostogų.
Televizija
Televizija / 123rf nuotr.

Kai kurie darbuotojai įtaria, jog nuo jų slepiama tikroji įmonės padėtis, bendrovės generalinis direktorius Rimantas Žukauskas tokius gandus kategoriškai neigia, bet sako, jog įmonėje mažės „baltų apykaklių“, ketvirtadienį rašo dienraštis „Šiaulių kraštas“.

Bendrovės darbuotojai tikina, jog situacija nėra gera jau nuo balandžio. Gamyba stringa, ne kartą tekę eiti nemokamų atostogų, atlyginimai dėl to mažėja, nors ir taip nėra dideli.

Anot „Šiaulių tauro televizorių“ vadovo, sustabdyta tik gamyba, bet pardavimai nenutrūko. Įtemptai formuojamas rugpjūčio–gruodžio mėnesių pardavimų užsakymų paketas. Jis taip pat būtų didesnis, nei praėjusiais metais tais pačiais mėnesiais. Pagal pirmines prognozes, jis gali būti įgyvendintas 80 proc.

„Mes pakeitėme rinkas. Didžiojoje Britanijoje rinka, kuri buvo viena iš pagrindinių, yra pakankamai sustingusi. Bet ten atsirado naujų pirkėjų, kurių anksčiau neturėjome. Aktyvėja rinka Vokietijoje, padidėjo pardavimai Rytų Europoje, į Rusiją, Baltarusiją pasisukome, atsinaujino užsakymai Prancūzijoje“, – sakė R.Žukauskas.

Įmonės vadovas pripažino, jog dėl finansinių srautų subalansavimo nuolat tenka sukti galvą. Apyvartinių lėšų problema buvo ir yra aktuali. Didelės sumos reikalingos finansuoti pirkėjų ištęstus mokėjimus, už produkciją apmokama tik per 30–60 dienų.

Šiaulių teritorinė darbo birža nėra sulaukusi jokių oficialių pranešimų apie galimus televizorių gamintojų atleidimus. Bendrovėje dabar dirba 318 darbuotojų.

R.Žukauskas sako, kad darbuotojų atleidimų bus rugpjūtį. „Mažinimas bus neženklus, nebus nė 10 proc. atleista“, – sakė jis. R.Žukausko teigimu, bus mažinamos „baltosios apykaklės“: „Jeigu pagrindinė gamybos linija mažėjo, turi mažėti ir aptarnaujančių tarnybų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius