-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šilta žiema svajones apie anšlaginius žiemos renginius pavertė nuostolių upėmis

Nors šilta žiema nemažai lietuvių džiaugiasi, tačiau žiemos renginių organizatorius ji varo į neviltį. Šiemet jau buvo atšaukti net du tradiciniais tapę dideli žiemos sporto renginiai – „Halls Winter Rally“ ralis ir žirgų lenktynės Sartuose. Nors renginių organizatoriai dėl jiems nepalankių orų liūdi, tačiau atskleisti patirtų nuostolių nesiryžta.
Sartų lenktynės
Sartų lenktynės / organizatorių nuotr.

Problema takas, o ne temperatūra

„Dar truputėlį anksti pasakyti visus nuostolius. Kaip tik dabar šnekamės su tiekėjais, partneriais, kiek kam mokėta avansu, kiek kam grąžinti. Procesas vyksta. Bandome nuostolius kaip įmanoma labiau minimalizuoti, kiek pavyks, matysime“, – sakė Sartų lenktynes organizuojančios VŠĮ „Promo events“ direktorius Darius Jonušis.

Šių metų varžybos ant Sartų ežero kranto turėjo įvykti vasario 6 d.

Yra kaip yra. Toks gyvenimas. Gamtos neįtakosime, – nukirto „Promo events“ direktorius.

Paklaustas, apie šių metų ristūnų varžyboms numatytą biudžetą, D.Jonušis atsakymo vengė ir pridūrė „nesiruošiantis verkti“.

„Yra kaip yra. Toks gyvenimas. Gamtos neįtakosime“, – nukirto „Promo events“ direktorius.

Tiesa, D.Jonušis turi idėją, kaip kasmetinį, dar nuo XIX a. pabaigos organizuojamą renginį padaryti nepriklausomą nuo klimato išdaigų.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Darius Jonušis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Darius Jonušis

Šiuo metu ant Dusetų hipodromo, tradicinės žirgų lenktynių vietos, tako ledas yra pilamas archajiškomis priemonėmis: vanduo traukiamas iš ežero ir esant reikiamai temperatūrai pilamas ant tako.

„Per porą savaičių bendromis jėgomis su žirgyno žmonėmis supylėme apie 15 cm ledo“, – sakė D.Jonušis ir pridūrė, kad didžiausias lenktynių priešas yra ne aukšta temperatūra, o bloga hipodromo tako kokybė, kurią reikia taisyti.

„Reikia, kad takas būtų mulčiuojamas, trinama granito skalda ir ji trombuojama. Tada net prie plius 10 takas būtų kietas ir žirgai galėtų bėgti“, – aiškino vienas Sartų lenktynių organizatorių.

Paklaustas, kiek galėtų kainuoti tako remontas, D.Jonušis įvardijo 200 – 500 tūkst. eurų sumą.

„Tai labai apytiksliai skaičiai. Aišku, pinigai dideli, bet šnekant apie tokį renginį, kuris yra neatsiejama valstybės, lietuvybės dalis, tai, manau, nėra kosminis biudžetas“, – įsitikinęs „Promo events“ direktorius, kuris sakė, jog dėl šios idėjos įgyvendinimo bus einama kalbėtis tiek su Dusetų žirgynu, tiek su Žemės ūkio ministerijos atstovais.

Šiais metais buvo nustatyta nauja „Halls Winter Rally“ ralio bilietų kaina – 15 Eur.

Problemų dėl bilietų nekilo

Sausio 29 – 30 dienomis Utenoje turėjo įvykti ir jubiliejinis, dešimtasis automobilių sporto mėgėjų pamėgtas ralis „Halls Winter Rally“.

Ralio direktorius Ramūnas Kliunka 15min taip pat atsisakė atskleisti patirtus nuostolius ir numatytą renginio sąmatą, bet paaiškino, kad norint padaryti tokio masto renginį su visa būtina reklama, jo biudžetas turėtų siekti ne mažiau kaip 200 tūkst. Eur.

„Jeigu tu darai masinį renginį, kaip mes darome festivalį, tuomet investuoji į informacijos sklaidą, papildomas festivalio zonas, tai yra daug renginių renginyje. Dėl to biudžetai labai skiriasi. Kiekvienais metais biudžetas kinta“, – sakė R.Kliunka.

Anot jo, didžioji ralio biudžeto dalis išleidžiama renginio organizavimui, o mažesnioji jo įgyvendinimui. Be to, jis akcentavo, kad organizatoriai važinėja rinkdamiesi trasas raliui ir skiria nemažai laiko bei pastangų, kurių įvertinti pinigais yra beveik neįmanoma.

Ramūnas Kliunka
Ramūnas Kliunka

Tiesa, R.Kliunka pripažino, kad šių metų sausio pabaigoje turėjusios įvykti ralio gerbėjų šventės biudžetas būtų buvęs rekordinis.

„Dešimtojo, jubiliejinio ralio biudžetas tikrai buvo didesnis negu praėjusių metų. Per tuos dešimt metų jis turėjo turėti didžiausią kaštų eilutę. Buvo investuota į festivalio zoną, sugalvota nemažai pramogų, kad žmonės turėtų ką veikti“, – teigė R.Kliunka.

Šiais metais buvo nustatyta ir nauja „Halls Winter Rally“ ralio bilietų (pasų) kaina – 15 Eur.

Tiesa, pavieniams asmenims juos įmanoma įsigyti tik atvykus į renginį, ir dėl to organizatoriams problemų dėl pinigų grąžinimo už neįvykusį renginį nekilo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius