Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siūloma įkurti už valstybės nekilnojamojo turto valdymą atsakingą įmonę

Premjero patarėjas Mykolas Majauskas teigia, kad ateinančių metų pradžioje gali būti įkurta bendra valstybės valdoma įmonė, kuri rūpintųsi visu valstybės nekilnojamuoju turtu.
Vyriausybė
Vyriausybė / Gedimino Savickio nuotr.

Planus, kaip gali būti centralizuojamas visas valstybės nekilnojamojo turto valdymas, rengiantys Finansų ministerijos pareigūnai projektą Vyriausybei turėtų pristatyti netrukus. Anot M.Majausko, jis pasiūlymų laukia jau lapkritį.

Iš planuojamos įkurti bendrovės ministerijos bei kitos įstaigos turėtų nuomotis veiklai reikalingus pastatus, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Nauja sistema padėtų optimaliai valdyti visą valstybės nekilnojamąjį turtą – žinoti, kokios įstaigos neišnaudoja turimų pastatų, kurios gali gyventi pigiau, ir visa tai efektyviau valdyti“, – aiškino M.Majauskas.

Anot premjero patarėjo, per didelėse ar per brangiose patalpose įsikūrusi įstaiga galės keltis į pigesnes patalpas, o dalis sutaupytų pinigų atiteks jos pačios veiklai – taip tikimasi motyvuoti taupyti.

„Dalis sutaupytų pinigų grįžtų pačiai institucijai, kita – į valstybės biudžetą. Taip pat minėta įmonė bus atsakinga už pastatų priežiūros paslaugų pirkimą“, – aiškino M.Majauskas.

M.Majausko duomenimis, prieš porą metų buvo daugiau nei tūkstantis valstybei priklausančių nenaudojamų nekilnojamojo turto objektų, o biudžetinės įstaigos nuomai skyrė 66,2 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius