Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siūloma taikyti lengvatas smulkiajam verslui

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuotame renginyje, kuriame dalyvavo valstybinių institucijų, teritorinių darbo biržų, verslo asociacijų ir profesinių sąjungų atstovai, aptartos galimybės, kaip naudojant Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšas būtų galima kurti palankesnes sąlygas smulkiesiems verslininkams.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Jų nuomone, pirmiausia turėtų būti remiami patentus ir verslo liudijimus turintys žmonės, jiems taikomos mokesčių lengvatos, teigiama pranešime spaudai.

Renginyje „Darbo rinka ir ekonominė krizė: iššūkiai ir ESF galimybės“ taip pat daug dėmesio skirta verslumo skatinimo klausimui, aptarta, kokios galėtų būti teikiamos konsultacijos žmonėms, registruojant įmonę ir plečiant verslą.

„Diskusijos dalyviai iš tiesų pateikė daug konstruktyvių siūlymų, kaip būtų galima efektyviai paskatinti inovacijų diegimą, kuriant palankesnes sąlygas verslui, ypač skatinant smulkųjį verslą ir žmonių iniciatyvą. Iš tiesų būtina atsiriboti nuo stereotipinio mąstymo, kad praradus darbą išlieka vienintelė galimybė ieškoti piniginės paramos, bet ir pačiam imtis verslo“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Audra Mikalauskaitė.

Be to, renginio dalyviai pabrėžė, kad visos aktyvios darbo rinkos politikos priemonės yra būtinos siekiant gerinti situaciją šalies darbo rinkoje, švelninant ekonomikos krizės pasekmės. Taip pat pastebėta, kad įgyvendinant minėtas priemones reikia daugiau lankstumo ir tikslingiau atsižvelgti tiek į atskirų šalies regionų specifiką, tiek į darbo ieškančių žmonių lūkesčius.

Darbo grupėse diskuodami valstybės institucijų, verslo ir darbuotojų atstovai sutarė, kad tikslinga orientuotis į valstybei ir ekonomikai palankių darbo vietų kūrimą. Kitaip tariant, teikti subsidijas investuotojams, darbuotojų mokymams, įtraukti darbdavius į mokymų programų formavimą.

Visi šio susitikimo metu išsakyti pasiūlymai ir rekomendacijos bus oficialiai pristatyti ir svarstomi Stebėsenos komiteto posėdyje rugsėjo 15 dieną, kurio tema – „Krizės įtaka Lietuvos darbo rinkai. Pokyčių analizė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius