Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiųmečiai dividendai – tik trupiniai

Šįmet įmonių pelno dalybos bus kur kas skurdesnės. Tik kelios jų ketina mokėti tokius pat dividendus kaip pernai, o kitos mokės mažesnius ar iš viso to nedarys.
Uostamiesčio mokyklų vadovams planuojama skirti 5 proc. dydžio priedus prie atlyginimų.
Didesnių dividendų investotojams teks palaukti. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15minučių“ nuotr.

Šiemet iš 42 Vilniaus biržoje registruotų įmonių dividendus mokėti ketina tik aštuonios. Pernai tokių įmonių buvo 23, praneša „Vilniaus diena“.

Telekomunikacijų milžinė TEO – viena iš nedaugelio įmonių, veikiausiai išlaikysiančių tradiciją mokėti didelius dividendus. Antradienį vyksiančiame visuotiniame įmonės akcininkų susirinkime tikriausiai bus pritarta bendrovės valdybos siūlymui mokėti 0,23 lito dividendų už vieną akciją. Tai didžiausias dividendų pajamingumas Lietuvoje – 17,8 proc. už vieną akciją.

Nuo TEO pagal dividendų pajamingumą šiek tiek atsilieka Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco“) ir vienas didžiausių šalies alkoholio gamintojų „Stumbras“. „Klasco“ akcininkams mokės 1,97 lito už akciją, o „Stumbras“ – 0,67 lito. Šių akcijų pajamingumas atitinkamai siekia 16,1 proc. ir 15,2 proc.

Dalis rinkos galiūnų, tokios įmonės kaip „Apranga“ ar „Invalda“ šiemet dividendų nusprendė apskritai nemokėti.

Finansų analitikų asociacijos valdybos narys Mindaugas Vaičiulis „Vilniaus dienai“ sako manąs, kad tai, kas dabar vyksta verslo pasaulyje, pasikeis negreitai. Tad tiek verslininkams, tiek investuotojams teks pakentėti dar bent metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius