-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei 50 proc. „Diena Media News“ įsigijo „Baltijos įmonių finansai“

Daugiau nei 50 proc. žiniasklaidos bendrovės „Diena Media News“, valdančios regioninius dienraščius „Vilniaus diena“, „Kauno diena“ ir „Klaipėda“, akcijų įsigijo finansų patarėjo įmonė „Baltijos įmonių finansai“. Jos vadovas sako, jog tai yra investicija, kuri ateityje, tikimasi, duos didesnės grąžos.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Mažeikos nuotr.

„Baltijos įmonių finansų“ vienintelis akcininkas ir „Diena Media News“ naujasis generalinis direktorius Andrius Stepanavičius BNS patvirtino, kad jo įmonė įsigijo 50,15 proc. „Diena Media News“ akcijų, o likę akcininkai, pasak jo, liko tie patys.

Pasak jo, pirkinį finansavo Ūkio bankas, tačiau jo vertės nesutiko atskleisti. A.Stepanavičiaus teigimu, jis nėra susijęs su didžiausiu Ūkio banko akcininku, Ūkio banko investicinės grupės prezidentu Vladimiru Romanovu.

„Tai viena šakų, kuri krizės metu labiausiai nukentėjo. Tai yra rizikingesnė sritis, bet tikėtina grąža yra didesnė nei kitose srityse. Manau, kad blogiausi laikai jau praėjo ir laikas daryti tam tikrus investicinius žingsnius. Aš neatmetu, kad ateityje mes pelningai parduosime bendrovę“, – BNS sakė A.Stepanavičius.

Jis tvirtino, kad radikalių sprendimų grupėje nebus daroma: „Dabartinių akcininkų veiksmai parodė, kad buvo einama teisingu keliu“.

A.Stepanavičius nuo praėjusio ketvirtadienio vadovauja „Diena Media News“ – šiame poste jis pakeitė Robertą Beržinską, kuris bendrovei vadovavo nuo 2009–ųjų sausio 22 dienos, BNS pranešė Registrų centras.

Naujas akcininkas įsigijo naują įmonės akcijų emisiją – Registrų centras praėjusį penktadienį užregistravo 24 mln. litų – nuo 23,856 mln. iki 47,856 mln. litų padidintą kapitalą. Kapitalas padidintas papildomais įnašais.

Antradienį „Diena Media News“ žada išplatinti oficialų pranešimą.

A.Stepanavičius taip pat išrinktas įmonės valdybos pirmininku, kurioje taip pat yra Romualdas Kaminskas. Joje liko „Hermis Capital“ partneris Nerijus Dagilis, tačiau neliko Tito Sereikos iš „Hermis Capital“.

„Diena Media News“ valdo regioninius dienraščius „Kauno diena“, „Klaipėda“ ir „Vilniaus diena“, su „The Economist“ žurnalu leidžia metinį leidinį „Pasaulis...“, taip pat valdo interneto naujienų portalą Diena.lt.

Pasak žiniasklaidos, investicijų bendrovės „Hermis Capital“ valdomą žiniasklaidos bendrovę „Diena Media News“ perna didžiausias Ūkio bankas akcininkas, Ūkio banko investicinės grupės prezidentas Vladimiras Romanovas.

2009 metų pabaigoje „Hermis Capital“ valdė 53,96 proc. „Diena Media News“ akcijų.

„Snoro“ bankas ir bendrovė „Diena Media News“ teisme ginčijasi dėl pastarosios įmonės 43,18 proc. akcijų perleidimo Vilniaus bendrovei „Loksitum“. Taikos sutartį inicijavusio „Snoro“ prašymą Vilniaus apygardos teismas nagrinės liepos pabaigoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius