-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiamas karas nemokantiesiems mokesčių

Šveicarai negali atleisti Vokietijos Vyriausybei, kuri nutarė nupirkti iš jų banko pavogtą informaciją, o prancūzai grasina nuslėpusiuosius mokesčius bausti „milžiniškomis“ baudomis, rašo „Lietuvos žinios“.
ES valiuta
Eurai / Photos.com nuotr.
Temos: 2 HSBC Mokesčiai

Konservatyvios Šveicarijos liaudies partijos atstovas pasiūlė priimti įstatymą, leidžiantį išslaptinti Vokietijos  politikų ir aukštų valdininkų sąskaitas Šveicarijos bankuose, jei Vokietijos Vyriausybė iš tiesų nupirks diską su pavogta informacija. Diskuose  yra 1 300 mokesčių nemokėjusių vokiečių duomenys, kurie laikė pinigus Šveicarijos banke HSBC.

Jei įstatymas bus priimtas, tuomet jis paliestų ne tik Vokietijos, bet ir kitų šalių politikus, kurie susigundytų pirkti iš bankų pavogtą informaciją.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad buvęs banko HSBC Ženevos skyriaus kompiuterininkas Herve Falciani užsiprašė 2,5 mln. eurų už diską, kuriame yra 1300 mokesčių nemokėjusių vokiečių duomenys.

Su mokesčių nemokėjimu vis griežčiau ima kovoti ir Prancūzija, kurios piliečiai pirmenybę teikia ne Šveicarijai, o mokesčių rojumi vadinamoms valstybėms, kurios kategoriškai atsisako bendradarbiauti su Paryžiumi.

Vokietijos finansų ministerija sutiko sumokėti prašomą pinigų sumą, nes Vokietijos Vyriausybė tikisi grąžinti į šalies biudžetą 400 mln. eurų.

Tuomet sujudo ne tik HSBC, bet ir UBS, „Credit Suisse Group“ ir kiti bankai, kurie gali patirti didelių nuostolių. Išsigando ir mokesčių nemokėję vokiečiai. Vis daugiau jų prisipažįsta tai darę. Yra žinoma, kad vien Šveicarijoje pinigus slepia daugiau kaip 100 tūkst. vokiečių.

Su mokesčių nemokėjimu vis griežčiau ima kovoti ir Prancūzija, kurios piliečiai pirmenybę teikia ne Šveicarijai, o mokesčių rojumi vadinamoms valstybėms, kurios kategoriškai atsisako bendradarbiauti su Paryžiumi.

Į juodąjį sąrašą pateko 18-a ne Europos valsybių: Centrinės Amerikos šalys – Kosta Rika, Panama, Gvatemala, taip pat Karibų jūros ir Okeanijos salos, taip pat Brunėjus, Filipinai ir Liberija.

Šis sąrašas įsigalios kovo 1 dieną. Prancūzijos Vyriausybė paskelbė, kad jis galės būti peržiūrėtas, jei viena ar kita į jį patekusi šalis taps skaidresnė.

Prancūzijos finansų ministerija įspėjo šalies verslininkus, kad jei neapribos savo veiklos nurodytose šalyse, jų laukia didžiulės baudos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius