Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoras“: Šiaulių bankas – patrauklus pirkinys

Komercinis bankas „Snoras“ atvirai deklaruoja, kad vietos investuotojų bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) valdomas Šiaulių bankas jam būtų patrauklus pirkinys.

Akylai permainas šiame banke stebintis „Snoras“ neabejoja, kad Šiaulių bankas vadovų komandą „supirko“ ruošdamasis naujo investuotojo atėjimui arba kad bankas gali būti parduotas, rašo žurnalas „Versus“.

„Nauja Šiaulių banko vadovų komanda per kokius metus turi padidinti banko vertę. Tačiau dar prieš šias pertvarkąs savo kolegai Butkui (Šiaulių banko valdybos pirmininkui Algirdui Butkui) esu sakęs, kad jis jau padarė viską, kad paruoštų banką parduoti“, – sakė „Snoro“ valdybos pirmininkas Raimondas Baranauskas.

Jis pripažįsta, kad jeigu būtų tinkamos sąlygos ir gera kaina, „Snoras“ nenumotų ranka į Šiaulių banką.

„Susijungus, pavyzdžiui, su Šiaulių banku, turėtume didesnių galimybių aptarnauti vietinius klientus, o didžiausia mūsų sinergija būtų smulkaus ir vidutinio verslo finansavime. Šis segmentas mus itin domina, o Šiaulių bankas jame pakankamai stiprus“, – dėsto R.Baranauskas.

„Su R.Baranausku esame gėrę ir kavos, ir arbatos, bet niekada nekalbėjome apie bendrą ateitį. O dėl smulkaus ir vidutinio verslo finansavimo, tai galiu pasakyti tik tiek: Lietuvoje pagal europietiška supratimą toks verslas sudaro 70 procentų“, – pažymi Šiaulių banko valdybos pirmininkas Algirdas Butkus.

Finansų rinkos specialistai skeptiškai vertina galimą „Snoro“ ir Šiaulių banko sąjungą: jeigu „Snoro“ geidžiamas kąsnis yra Šiaulių banko smulkaus ir vidutinio verslo klientai, tai iš savo konkurento jis tiesiog galėtų perpirkti su šiuo segmentu dirbančius bankininkus ir taip siekti norimo rezultato.

Šių metų pradžioje Šiaulių bankas paskelbė apie naują vadovų komandą, kurios smaigalyje yra buvęs SEB vadovas Audrius Žiugžda, kuriam esą pavyko išsiderėti maždaug 100 tūkst. litų atlyginimą.

„Naujai pasamdyti vadovai iš tiesų yra brangūs, bet tai nepablogins banko finansinių rodiklių, nes turime galimybių išlaidas mažinti kitose srityse“, – kalba A.Butkus. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius