Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ administratorius atsisakė suteikti informacijos apie Seimo narių indėlius

Bankrutavusio banko „Snoras“ administratorius atsisakė parlamentui pateikti informaciją apie Seimo ir Vyriausybės narių, jų artimųjų banke turėtus indėlius ir atliktas operacijas.
„Snoras“ logotipas
„Snoras“ logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gruodžio 23 dieną parlamentarai gavo asmeninius laiškus iš „Snoro“ administratoriaus Neilo Cooperio, kad suteikti tokius duomenis jam draudžia įstatymai ir kiti teisės aktai. Anot jo, žinios apie banke atliktas operacijas gali būti suteiktos tik pačiam klientui, gavus asmenišką jo kreipimąsi.

Tuo metu 135 parlamentarų ir 10 ministrų asmeniškai pasirašė bendrą prašymą informuoti Seimą apie jų, jų šeimų narių, bendrovių turėtus indėlius bankrutavusiame banke „Snoras“ ir pastaruoju metu atliktas finansines operacijas. Gruodžio 6 dieną prašymas išsiųstas Lietuvos bankui, o šis jį persiuntė „Snoro“ bankroto administratoriui.

„Tokie atsakymai yra ne kas kita kaip pasityčiojimas“, – gautą laišką BNS komentavo politikų parašų rinkimą inicijavęs Seimo narys Žilvinas Šilgalis.

Jis tvirtino nesuprantąs, koks skirtumas, ar bankas gaus vieną laišką asmeniškai pasirašytą, ar 135 laiškus.

„Po tokio atsakymo man kyla tik dar daugiau įtarimų. Susidaro įspūdis, kad bandoma slėpti informaciją“, – teigė parlamentaras.

Jis tvirtino rašysiąs asmeninį laišką „Snorui“ su tokiu pačiu prašymu, tačiau nebuvo garantuotas, kad taip pat pasielgs kiti jo kolegos.

Susidaro įspūdis, kad bandoma slėpti informaciją...

Visi pasirašiusieji bendrą laišką bankui sutiko, kad būtų pateikta ir paviešinta informacija apie jų ar jų šeimų narių, jų vadovaujamų ar priklausančių įmonių nuo liepos 1-osios iki lapkričio 16-osios banke „Snoras“ atliktas operacijas.

Tokiu būdu siekiama išsiaiškinti, ar kuris nors politikas galėjo pasinaudoti informacija, jog bankas „Snoras“ turi finansinių problemų.

Anksčiau duomenų apie politikų indėlius banke „Snoras“ prašė Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK), tačiau ji sulaukė Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko rašto, kad Seimo EPK prašoma informacija yra konfidenciali. Įstatymai draudžia tretiesiems asmenims atskleisti tokią informaciją ir patariama dėl jos kreiptis į „Snoro“ bankroto administratorių.

Lapkričio 16 dieną Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti „Snorą“, nes jame tuo metu pasigesta maždaug 1,2 mlrd. litų vertės turto. Vėliau paaiškėjo, kad banke trūksta apie 3,4 mlrd. litų vertės turto iš maždaug 8 mlrd. litų. Lietuvos bankas lapkričio 24 dieną paskelbė „Snorą“ nemokiu.

Bankroto byla šiam bankui iškelta gruodžio 7-ąją. Šiuo metu „Snorą“ valdo bankroto  administratorius – „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiasis partneris N.Cooperis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius