Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ akcininkų turto ieškoma ir Panamoje, tačiau ši šalis Lietuvai informacijos kol kas neteikia

Generalinė prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, atlikdamos ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras“ galimai apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir kitų nusikalstamų veikų, areštuoja vis daugiau buvusių akcininkų turto.
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, siekiant nustatyti buvusiems banko akcininkams V.Antonovui ir R.Baranauskui priklausančią nuosavybę, jų vardu atidarytas sąskaitas bankuose, dar š. m. lapkričio 18 d. buvo kreiptasi į tarptautinės Pinigų plovimo prevencijos padalinių tinklo – Egmonto grupės narius. Šios grupės nariai yra daugiau nei 120 pasaulio valstybių ar jurisdikcijų valstybės institucijos, vykdančios pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją.

Daugelis valstybių, Egmonto grupės narių, pateikė vertingos informacijos. Deja, viena narė – Panamos valstybės institucija, atsakinga už pinigų plovimo bei teroristų finansavimo prevenciją, atsakymo nepateikė. Dėl šio fakto minėtai institucijai buvo išsiųstas priminimas.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai š. m. gruodžio 2 d. savo nutarimu laikinai apribojo V.Antonovo nuosavybės teises į banko „Banco Transatlantiko S.A.“ (Panama) sąskaitoje esančias pinigines lėšas ar vertybinius popierius.

Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra, vadovaudamasi Jungtinių Tautų (JT) konvencija prieš organizuotą tarptautinį nusikalstamumą ir JT konvencija prieš korupciją, gruodžio 13 d. kreipėsi į Panamos Respubliką dėl V.Antonovo nuosavybės teisių laikino apribojimo į jam priklausantį turtą, esantį šioje valstybėje.

Šalies pageidavimu teisinės pagalbos prašymas išsiųstas ne tik anglų, bet ir ispanų kalba. Tą pačią dieną LR generalinės prokuratūros teisinės pagalbos prašymas su lydinčiais dokumentais ir vertimu į ispanų kalbą Panamos Respublikai buvo išsiųstas ir Interpolo kanalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius