Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ bankrotas nusikelia, Susisiekimo ministerija supykusi ant „Lietuvos geležinkelių“

Valstybės įmonė „Lietuvos geležinkeliai“ teismui apskundė sprendimą banko „Snoras“ bankroto administratoriumi skirti Lietuvos banko pasiūlytą konsultacijų bendrovės „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiąjį partnerį Neilą Cooperį. Tuo pasipiktino Susisiekimo ministerijos, kurios žinioje yra „Lietuvos geležinkeliai“, vadovybė.
Eilė prie „Snoro“ Gedimino prospekte Vilniuje
Eilė prie „Snoro“ Gedimino prospekte Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstybės įmonė Lietuvos apeliacinio teismo pareikalavo, kad „Snoro“ bankroto administratoriumi būtų paskirta bendrovė „J ir LBR Bankroto administravimo, teisinės ir buhalterijos paslaugos“.

Galutinis teismo sprendimas pradėti bankrotą bus priimtas ne anksčiau kaip sausio viduryje, portalui lrytas.lt sakė teismo civilinių bylų skyriaus pirmininkas Artūras Driukas.

Iki tol „Snoro“ bankroto procedūra neprasidės, tad žmonėms, kuriems bankas yra skolingas, dar teks palaukti.

Kaip portalui teigė „Lietuvos geležinkelių“ Teisės ir personalo departamento direktorius Vilnius Nikitinas, įmonė yra įsitikinusi, kad bankroto administratorius iš Lietuvos tinkamiau atstovaus skolininkų interesams. Jo teigimu, „Lietuvos geležinkelių“ skundą palaiko ir daugiau žmonių, kuriems skolingas „Snoras“. Banke „Snoras“ liko 15 mln. Lt „Lietuvos geležinkelių“ lėšų.

Šis sprendimas buvo nesuderintas su niekuo

Valstybės įmonės veiksmai ne juokais supykdė Susisiekimo ministerijos vadovybę. Susisiekimo viceministras Arūnas Štaras 15min.lt sakė, kad įmonė tokį žingsnį žengė su niekuo nepasitarusi.

„Labai negerai vertinu. Šis sprendimas buvo nesuderintas su niekuo. Virš įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus dar yra ir valdyba, yra akcininkas, bet niekas nepasitarė. Įmonės akcininko ir valdybos nuomonė yra visiškai priešinga: skųsti nereikėjo, nes nereikia užtęsti to proceso“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ valdybai priklausantis viceministras.

Paklaustas, ar „Lietuvos geležinkelių“ vadovybės dėl to laukia kokios nors pasekmės, A.Štaras teigė, kad tai bus svarstoma. „Motyvai, dėl kurių buvo priimtas sprendimas skųsti, lyg ir ginantys įmonės interesus, bet kad nebuvo pasitarta, tai yra blogai“, – pabrėžė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius