Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 20 /17:23

„Snoro“ vadovai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas: svarstyta, ar Vilniaus teismas pagrįstai leido juos suimti

Vilniaus apygardos teismas svarstė „Snoro“ vadovų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko apeliacinius skundus dėl pirmosios instancijos teisme jiems skirto suėmimo. Verdiktą teismas žada paskelbti trečiadienį popiet.
Vladimiras Antonovas, Raimondas Baranauskas
Vladimiras Antonovas (kairėje) ir Raimondas Baranauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nepagrįstai ir neteisėtai yra leidęs suimti „Snoro“ vadovus Vladimirą Antonovą ir Raimondą Baranauską. Taip manantys patys įtariamieji ir jų advokatai žemesnės instancijos teismo sprendimą dėl griežčiausios kardomosios priemonės taikymo apskundė Vilniaus apygardos teismui.

Abu skundus aukštesnės instancijos teisme numatoma atskirai nagrinėti antradienio pavakarę.

Į teismo rūmus jau susirinko didžiulis būrys žiniasklaidos atstovų.

Papildyta 15.10 val. Teisėja Regina Pocienė pirmiausia nagrinėjo skundą dėl Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo 2011-11-22 nutarties suimti buvusį pagrindinį nacionalizuoto banko akcininką V.Antonovą.

Byla susijusi su vykdomu ikiteisminiu tyrimu, todėl skundas nagrinėjamas už uždarų durų, nedalyvaujant žiniasklaidos atstovams.

V.Antonovui Vilniaus apygardos teisme atstovauja advokatas Gytis Kaminskas, R.Baranauskui – teisininkas Irmantas Dobilas.

„Suėmimas yra reikalingas išimtinai politiniais sumetimais!“ – teisme pareiškė V.Antonovo advokatas.

Į posėdį atvyko ir R.Baranauskui Didžiojoje Britanijoje atstovaujantis teisininkas Davidas Corkeris bei ir vilnietis antstolis Arminas Naujokaitis, vaizdo kamera pageidavęs fiksuoti posėdžius, bet negavęs tokio teismo leidimo.

Papildyta 15.45 val. Neoficialiai teigiama, kad nagrinėjant V.Antonovo bylą teismui pritrūko kai kurių dokumentų. Tikimasi, kad proceso dalyviai netrukus galės juos pateikti.

V.Antonovo byloje padaryta pertrauka, tuo tarpu teisėja R.Pocienė pradėjo nagrinėti skundą dėl kito buvusio „Snoro“ bendrasavininkio R.Baranausko suėmimo.

Papildyta 16.33 val. Teismas išnagrinėjo bylą dėl R.Baranausko suėmimo.

„Labiausiai tikėtina, jog šis skundas bus atmestas“, – po posėdžio, bendraudamas su žurnalistais, skeptiškai buvo nusiteikęs įtariamojo advokatas I.Dobilas.

Nutartį dėl R.Baranausko ir jo gynėjo skundo teisėja R.Pocienė žada skelbti trečiadienį.

Papildyta 17.23 val. Skundas dėl V.Antonovo neviešame posėdyje nagrinėtas ilgiau nei valandą, posėdis baigėsi jau pasibaigus teismo darbo laikui.

Po posėdžio prokuroras Giedrius Tarasevičius žurnalistams teigė, kad suėmimas „Snoro“ vadovams buvo skirtas teisėtai ir pagrįstai. „Žinodami, kad jie reikalingi šitam ikiteisminiai tyrimui, jie prieštarauja išdavimui Lietuvos Respublikai. Tai pakankamai argumentuotai rodo jų vengimą ikiteisminio tyrimo“,  –  argumentavo prokuroras G.Tarasevičius.

Savo ruožtu įtariamojo V.Antonovo gynėjas G.Kaminskas pareiškė, kad jo kliento suėmimas buvo reikalingas tik prokuratūrai ir pavadino tai politiniu užsakymu: „Suėmimas yra reikalingas tik prokuratūrai, yra reikalingas išimtinai politiniais sumetimais!“

Verdiktas dėl V.Antonovo skundo turėtų būti skelbiamas taip pat trečiadienį.

VIDEO: 15min.lt - žiniasklaidos apgultis byloje dėl SNORO vadovų suėmimų
VIDEO: 15min.lt - prokuroro komentaras dėl buvusiems SNORO vadovams skirto suėmimo
VIDEO: 15min.lt - R.Baranausko advokato komentaras dėl buvusiam SNORO vadovui skirto suėmimo
VIDEO: 15min.lt - V.Antonovo advokato komentaras dėl buvusiam SNORO vadovui skirto suėmimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius