Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 01 /14:08

Socialdemokratų pažadai: nuo 1,1 tūks. eurų vidutinio atlyginimo iki gyvenimo trukmės pailginimo

Socialdemokratų kieme sekmadienį – šventė. Partija sostinėje mini 120-ąjį gimtadienį. Taip pat sprendžiami svarbūs klausimai dėl rinkiminės kampanijos patvirtinimo bei kandidatų į Seimą rudenį vyksiančiuose rinkimuose. Rinkiminiai socialdemokratų pažadai – išties ambicingi.

Sekmadienį Socialdemokratų partija tariasi, kaip „šturmuoti“ Seimą rudenį vyksiančiuose rinkimuose. Kaip visad rinkiminės kampanijos vinis – dosnūs pažadai.

Su gėlėmis ir dainomis

Socialdemokratai iš visų Lietuvos kampelių sekmadienį suplūdo į į Lietuvos parodų rūmus „Litexpo“, prie kurių durų juos iškilmingai pasitiko orkestras ir šokėjos.

Politikai iš visos Lietuvos Vilniuje susirinko tam, kad paminėtų partijos 120-metį, patvirtintų rinkiminę programą bei patvirtinti kandidatus į Seimą vienmandatėse ir daugiamandatėse rinkimų apygardose.

Ką žada valdančioji partija padaryti iki 2020 metų?

Sekmadienį LSDP suvažiavimas pritarė partijos programai „Saugi, solidari ir laiminga Lietuva“. Akcentas – skurdo mažinimas.

„Skurdžiai, vos galą su galu suvedantys žmonės negali būti laimingi. Jaunas ir darbštus – emigruos, pensininkas mąstys apie išgyvenimą, o ne gyvenimą. Todėl visos mūsų priemonės, visos mūsų pastangos turi būti nukreiptos į skurdo mažinimą“, – sakė Juozas Bernatonis, vadovavęs LSDP politinės programos rengimo grupei.

Partija pritarė ir rinkimų į Seimą programai, kuroje numatyta itin ambicingų tikslų, pavyzdžiui:

  • Pakelti vidutinį atlyginimą iki 1,1 tūkst. eurų
  • Pasiekti, kad nedarbas būtų mažesnis nei 6 proc.
  • MMA – ne mažiau 500 eurų
  • Penktadaliu padidinti pensijas
  • Pakelti išmokas žemdirbiams iki ES vidurkio
  • Dvigubai išauginti aukštųjų technologijų pramonės apimtis
  • 2020 metais Lietuva turėtų pasiekti 85 proc. Europos Sąjungos BVP vidurkio
  • Taip pat žadama parengti demografinę programą, kuri padidintų gimstamumą ir pailgintų žmonių gyvenimo trukmę
  • Žada užtikrinti, kad pensijos niekada nebūtų mažinamos
  • Perpus sumažinti eiles prie socialinio būsto
  • Padidinti mokytojų vidutinį atlyginimą iki 1,2 tūkst. eurų (po mokesčių)

Tvirtins kandidatus

Prieš savaitę LSDP tarybos preliminariai patvirtintame kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąraše pirmuoju įrašytas premjeras, partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, toliau rikiuojasi Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas, Lietuvos atstovė Europos Audito rūmuose Rasa Budbergytė, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, o penketuką baigia parlamentarė Raminta Popovienė, primena naujienų agentūra BNS.

Valdantieji socialdemokratai, po praėjusių Seimo rinkimų ilgai išlaikę didelį populiarumą, į suvažiavimą sekmadienį renkasi po didžiausio kol kas kryčio žemyn reitingų lentelėse, nors ir išlaikę pirmąją poziciją.

Gavo pylos už sumenkusios reitingus

Prieš savaitę dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta visuomenės nuomonės apklausa parodė, jog balandžio mėnesį reikšmingai sumažėjo tiek LSDP, tiek jos vadovo premjero A.Butkevičiaus populiarumas, primena BNS.

A.Butkevičius padėties nedramatizuoja, tačiau savo partiečiams pylos vis vien davė.

„Nedramatizuoju padėties ir dėl aptirpusių visuomenės apklausų rezultatų. Tai vertinu kaip signalą, verčiantį susiimti. Tikrasis vertinimas bus rinkimų rezultatai. Bet man neramu dėl kartais vangios, inertiškos LSDP laikysenos, kai turime kuo pasigirti, kai reikia pristatyti Vyriausybės nuveiktus darbus ar parodyti principingą poziciją, ypač regioninėje spaudoje ar socialiniuose tinkluose“, – sakė jis.

Pasak premjero, partija nepakankamai pasirengė rinkimų batalijoms.

„Tokią išvadą darau, vertindamas pastaraisiais metai susiklosčiusią padėtį viešųjų ryšių lauke. Dėl to patyrėme ir praradimų. Visi esame žmonės – sunku atlaikyti viešųjų ryšių atakų bangas“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius