Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Star Holidays“ likimo valiai paliktus turistus iš Turkijos parskraidino „Small Planet Airlines“

Gėdingai bankrutuojančios kelionių organizatorės „Star Holidays“ likimo valiai paliktus turistus iš Turkijos vakar parskraidino bendrovė „Small Planet Airlines“.
Bendrovės „Star1 Airlines“ lėktuvas Vilniaus oro uoste
Bendrovės „Star1 Airlines“ lėktuvas Vilniaus oro uoste / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Jie neslėpė pykčio dėl žlugusių atostogų, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Keli šimtai poilsiautojų neslėpė apmaudo dėl tokios atostogų pabaigos. Kad neatsidurtų gatvėje, ne vienam teko pakratyti savo kišenę. Keleiviai ketina reikalauti, kad pinigai būtų grąžinti.

Paaiškėjo, kad „Star Holidays“ nebuvo atsiskaičiusi su viešbučiais. Tad Lietuvos turizmo departamentui teko kuo skubiau ieškoti galimybių parskraidinti iš Bodrumo ir Antalijos kurortų turistus, kol jie neatsidūrė gatvėje.

Pernai pavasarį įkurtą oro bendrovę „Star1 Airlines“, kuriai priklauso kelionių rengėja „Star Holidays“, nuo pat veiklos pradžios lydėjo nesklandumai.

Prabėgus geram pusmečiui nuo starto susigrąžinti investicijas panoro bendrovės „AT investicija“ savininkas Darius Žakaitis. Šio verslininko indėlis buvo 5 mln. litų.

Tolesnės investuotojų paieškos buvo nesėkmingos. „Star1 Airlines“ vadovai tarėsi ir su užsakomųjų skrydžių bendrovės „Aurela“ savininkais. Tačiau pokalbiai baigėsi iki šiol tebesitęsiančiais nesutarimais.
Skrydžių bendrove domėjosi ir garsusis pokerio lošėjas Antanas Guoga, geriau žinomas kaip Tony G. „Lietuvos rytui“ jis patvirtino, kad su „Star1 Airlines“ buvo tris kartus susitikęs dėl galimo investavimo į šią įmonę: „Nors noro buvo, susitarti nepavyko.“

Investuotojų „Star1 Airlines“ karštligiškai ieškojo ir praėjusią savaitę, taip pat tarėsi su jų orlaivį trečiadienį Dubline sulaikiusia Airijos išperkamosios nuomos bendrove. Kalbama, kad skola airiams galėjo siekti 3 mln. litų.

Nors lietuviai su airiais sutarė dėl orlaivio grąžinimo, skrydžius oro vežėjas ketina pradėti spalio 2–ąją. „Star1 Airlines“ nepraneša, kiek žmonių turi įsigiję jų bendrovės bilietus.

Valstybinio turizmo departamento duomenimis, svetur buvo įstrigę vien šios bendrovės užsakomaisiais reisais turėję skristi 649 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius