-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų paskolas galės grąžinti ir darbdaviai

Vyriausybė patvirtino Valstybės paskolų ir valstybės remiamų paskolų studentams suteikimo, administravimo bei grąžinimo tvarkos aprašą.
Bankomatas
Bankomatas
Temos: 2 Paskola Studentai

Pasak švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus, nauja paskolų su valstybės garantijų sistema leis studentams susitelkti į studijas, užuot ieškojus pragyvenimo šaltinio. Lengvatines paskolas galės gauti daugiau studentų nei iki šiol, jos bus didesnės. Atskirais atvejais vieno studento paskolų suma galės viršyti 50 tūkst. Lt. Šiemet valstybė numato garantuoti studentų paskolas iš viso už 100 mln. Lt – iki šiol paskoloms skiriama suma kasmet būdavo apie 20 mln. Lt, teigiama Vyriausybės pranešime.

„Noriu užtikrinti, kad paskolas teiksiančių bankų atranka bus atliekama skaidriai, ieškant palankiausių kreditavimo sąlygų. Finansų ministerija sudarys komisiją, kuri atrinks lengvatines studijų paskolas teiksiančias kredito įstaigas. Šioje komisijoje dalyvaus ir studentų atstovų“, – sakė G.Steponavičius. Palūkanų dydis paaiškės atrinkus kredito įstaigas.

Rengiant Paskolų studentams suteikimo, administravimo ir grąžinimo tvarkos aprašą buvo atsižvelgta į studentų siūlymus, pvz., kad paskolą galėtų apmokėti ne tik skolininkas, bet ir darbdavys.

Prognozuojama, kad visą studijų kainą mokančių studentų skaičius neturėtų būti didesnis nei ankstesniais metais. Dabar iš 50 tūkst. pirmakursių visą studijų kainą moka daugiau nei pusė ir tik apie 12 tūkst. yra visiškai finansuojami valstybės. Ateinančiais mokslo metais valstybė finansuos apie 21 tūkst. pirmakursių. Tam bus skiriama 70 mln. Lt, arba trečdaliu daugiau nei pernai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius