Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaukus ES paramos – viešbučių bumas

Viešbučių savininkai nepramiegojo paskutinės galimybės plėtrai gauti Europos Sąjungos paramą – pagal pateiktas paraiškas planuojama statyti ar rekonstruoti dešimtis apgyvendinimo įstaigų. Daugiausia naujų objektų norima statyti Palangoje.
Vasaros sezono pradžia Palangoje
Vasaros sezono pradžia Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Investuojama tik ten, kur gaunama ES lėšų. Viešbučių savininkai pakliuvo į savotiškas pinkles – dabar pritariama projektams, kurie rašyti prieš keletą metų, kai ekonominė padėtis buvo geresnė ir skelbiamos optimistinės prognozės. Naujų investuotojų beveik neateina“, – „Verslo žinioms“ sakė Mykolo Romerio universiteto docentė Rima Jakytė.

Ji sako netikinti, kad pasiteisins projektuose surašytos optimistinės ekonominės prognozės. Turizmo ekspertės žiniomis, šiuo metu vienetai apgyvendinimo įstaigų dirba pelningai.

„Šiandien investuoti Palangoje gali tik kamikadzė. Kaip tik važiuoju pro ekonominės klasės viešbutį, kuriame 30 kambarių, o šalia pastato stovi tik 2 lankytojų mašinos. Tokia sezono pradžia“, – dėstė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas, vilos „Diemedis“ direktorius Gintaras Sičiūnas

Palangoje yra 7 paraiškos statyti naujus viešbučius.

„Penktadienį iš 121 mln. litų buvo paskirstyta 80 mln. litų. Dalis projektų įvertinti kaip netinkami ir toliau jų likimą nagrinės Finansų ministerija. Galbūt dalis projektų dar bus pervertinti ir jiems bus skirtas finansavimas“, – sakė Lietuvos verslo paramos agentūros atstovas ryšiams su visuomene Vidmantas Valiušaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius