Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijos nerūdijančio plieno milžinė atidarė biurą Vilniuje – įdarbins 100 darbuotojų

Vilniuje atidarytas didžiausio Europoje nerūdijančio plieno gamintojo „Outokumpu“ globalių paslaugų centras, kuriame bus įdarbinta daugiau kaip 80 skirtingų sričių ekspertų.
„Outokumpu“ globalių paslaugų centro atidarymas
„Outokumpu“ globalių paslaugų centro atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Outokumpu“ centre bus sutelktos visai kompanijai svarbios funkcijos – finansų valdymas, kreditų kontrolė, pirkimai, IT projektų ir paslaugų valdymas. Planuojama, kad darbuotojų skaičius šiemet turėtų perkopti 100.

Suomijos kompanijos „Outokumpu“ globalių paslaugų centras yra vienas didžiausių tarp Lietuvoje veikiančių gamybos kompanijų paslaugų centrų. Jis buvo atidarytas simboliškai ekrane pažymint Lietuvą „Outokumpu“ žemėlapyje, teigiama pranešime spaudai.

„Outokumpu“ yra pasaulyje lyderiaujantis ir didžiausias Europoje nerūdijančio plieno gamintojas, kuriantis pažangias medžiagas, tinkamas ilgalaikiam naudojimui ir perdirbimui.

Globalių paslaugų centro atidaryme dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Suomijos ambasadorius Christeris Michelssonas, ministro pirmininko patarėjas ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais Lukas Savickas, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas, taip pat – „Outokumpu“ vadovai, pristatę tolesnius kompanijos planus Lietuvoje.

„Sprendimą įkurti paslaugų centrą Lietuvoje nulėmė tokie kriterijai kaip palankus investicinis klimatas, egzistuojanti infrastruktūra, galimybė pritraukti specialistų, išmanančių ne tik konkrečią sritį, tačiau ir kalbančių skirtingomis užsienio kalbomis. Be to, darbo kultūra Lietuvoje artima kultūrai Šiaurės šalyse, o čia veikiantys verslai turi patirties dirbant su šių šalių kompanijomis“, – sako „Outokumpu“ grupės finansų vadovas Christopheris de la Campas.

Optimizuos procesus

„Globalių paslaugų centras Vilniuje padeda „Outokumpu“ grupei optimizuoti vidinius verslo procesus bei svarbias funkcijas, kurti kompanijai pridėtinę vertę koordinuojant verslo procesus tarp „Outokumpu“ gamybos padalinių, tiekėjų, klientų, bei išorinių finansinės informacijos naudotojų“, – sako Daiva Sereikienė, Vilniuje įkurto „Outokumpu“ globalių paslaugų centro vadovė.

„Outokumpu“ turi apie 11 tūkst. darbuotojų daugiau kaip 30 šalių. Kompanijos būstinė įsikūrusi Helsinkyje, Suomijoje, o akcijos listinguojamos „Nasdaq Helsinki“ biržoje. 2016 m. „Outokumpu“ pardavimų pajamos siekė 5,690 mlrd. eurų. Praėjusiais metais bendrovės pelnas prieš pelno mokestį (EBIT) sudarė 45 mln. eurų;

Pasak ūkio ministro Mindaugo Sinkevičiaus, Skandinavijos šalys yra vienos iš pirmaujančių pagal tiesiogines užsienio investicijas Lietuvoje, tad ir kompanijos „Outokumpu“ priimtas sprendimas plėtoti čia veiklą rodo, kad mūsų verslo aplinka, verslo kultūra ir turimi talentai yra vertinami. Tai leidžia manyti, kad verslo ryšiai su Skandinavijos rinkomis dar labiau stiprės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius