-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Suomių elektromechanikos gigantas steigia gamybos padalinį Lietuvoje

Pasaulinė elektromechaninių sistemų automobiliams gamybos lyderė „PKC Group“ atidaro padalinį Panevėžio rajone. Gamykla, kurioje planuojama sukurti 320 naujų darbo vietų, gamins elektromechaninę įrangą žinomiausių prekės ženklų sunkiajam transportui.
Suomijos vėliava
Suomijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Suomija

Suomijos įmonė „PKC Group“ jau 45 metus projektuoja ir gamina komercinių automobilių kabelių pynes bei elektromechanines sistemas, kurios montuojamos sunkiasvorėje krovininėje ir žemės ūkio technikoje. „PKC Group“ gaminiai naudojami vilkikuose, autobusuose, žemės ūkio, miškininkystės ir kitose transporto priemonėse, rašoma „Investuok Lietuvoje“ pranešime spaudai.

Esame anksčiau dirbę su partneriais Lietuvoje, todėl jau žinojome, kad čia tikrai rasime talentingų darbuotojų

Pasak Timo Seppä, „PKC Group“ viceprezidento Europai, renkantis vietą naujam gamybos padaliniui Lietuva konkuravo su dar keliomis gamybai patraukliomis valstybėmis: „Mums svarbu užtikrinti aukščiausią gaminių kokybę ir nuolatinį tobulinimą, taigi kurdami gamybos padalinius ieškome stiprias elektromechanikos kompetencijas turinčių darbuotojų, kurie sugebėtų ne tik pagaminti produktus, bet ir prisidėtų prie jų tobulinimo. Esame anksčiau dirbę su partneriais Lietuvoje, todėl jau žinojome, kad čia tikrai rasime talentingų darbuotojų. Turint omenyje, kad gaminius ketiname eksportuoti daugiausia į Skandinavijos valstybes, ypač Suomiją, Lietuva mums buvo patraukli ir dėl savo geografinės padėties bei išvystytos infrastruktūros“, ‒ pasakoja T. Seppä. Jo teigimu, apsisprendimui investuoti buvo labai svarbus ir Lietuvos iniciatyvumas, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ ir kitų institucinių partnerių pasiryžimas užtikrinti verslui palankią aplinką.

L.e.p. VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Arvydo Arnašiaus teigimu, „PKC Group“ sprendimas įsikurti Lietuvoje labai svarbus net keliais aspektais: „„PKC Group“ gamybos padalinys sukurs 320 naujų darbo vietų Panevėžio regione. Nedarbo lygis Panevėžio apskrityje pernai siekė beveik 16 proc., taigi įmonė, galinti pasiūlyti darbo vietas tiek labai aukštos kvalifikacijos specialistams, tiek mažesnės kvalifikacijos darbuotojams ženkliai prisidės prie nedarbo mažinimo. Taip pat ypatingai svarbu tai, kad visame pasaulyje 20 tūkst. darbuotojų turinti gamybos milžinė su moderniomis technologijomis ir pažangiausia vadybos praktika žengia būtent į šalies regionus prisidėdama prie Panevėžio elektromechanikos kompetencijų augimo“, ‒ tvirtina A. Arnašius.

Ūkio ministro Evaldo Gusto teigimu, „PKC Group“ sprendimas rinktis Lietuvą rodo, kad šalies regionai yra patrauklūs investicijoms ir gali pritraukti stambius gamybos projektus: „Šis projektas užtikrins naujas darbo vietas regionuose, kartu sudarydamas sąlygas tobulėti Panevėžio elektromechanikos kompetencijoms. Įmonė pasižymi ne tik prestižiniais užsakovais, pažangiomis valdymo strategijomis, bet ir Skandinaviškais verslo etikos principais. Esu įsitikinęs, kad tokių įmonių atėjimas daro įtaką viso regiono verslo standartams.“

„PKC Group“ strategija apima pilno produkto gyvavimo ciklo valdymą (angl. Product Life Cycle Management, PLM), t.y., įmonė taiko moderniausias technologijas ir vadybos praktikas užtikrindama nuolatinį produktų tobulinimą, projektavimą, gamybą ir kitus procesus iki gaminio gyvavimo pabaigos. Tai lemia, kad „PKC Group“ visuose savo padaliniuose taiko pažangius vadybos metodus, o siekdama nenutrūkstamai tobulinti gaminius – moderniausias technologijas.

Įmonė garsėja socialinio atsakingumo standartais – itin daug dėmesio skiriama darbuotojų gerovei, darbo santykiams įmonėje, lygybės ir žmogaus teisių principams. Lietuvoje „PKC Group“ taip pat planuoja bendradarbiauti su specialistų rengimo įstaigomis – KTU Panevėžio fakultetu, profesinio rengimo įstaigomis ir t.t. Tai leis užtikrinti Panevėžio elektromechanikos branduolio plėtrą ir kartu didins Panevėžio regiono patrauklumą investicijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius