Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitarimas su Rusija dėl antibiotikų piene – didelė pergalė

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas susitarimą su Rusija dėl leistino antibiotikų kiekio piene vadina didele pergale.
Pienas
Pienas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tai, kad mums pavyko su vienais svarbiausių pieno pramonei prekybos partnerių – rusais – išeiti iš visiško nulio zonos, laikau didžiule pergale. Ir iškart jau turime rezultatų, nes štai vasario pradžioje vėl gavome pranešimą, kad mūsų įmonių produkcijoje buvo rasta 2,5–2,8 mikrogramų kilograme tetraciklino. Jeigu galiotų senosios taisyklės, eksportas vėl būtų stabdomas“, – žurnalui „Versus“ sakė K.Lukauskas.

Anot jo, Lietuva nėra vienintelė šalis, kurios produkcijos neįsileidžia rusai, argumentuodami per dideliu antibiotikų kiekiu. Per mėnesį rusai nutraukia, o po kurio laiko vėl atnaujina maždaug 50 Europos įmonių produkcijos patekimą į jų rinką. Tokioje padėtyje jau buvo atsidūrusios ispanų, portugalų ir vokiečių pieno bei mėsos įmonės.

Pagal naują Rusijoje galiojančią tvarką antibiotikų koncentracijos maisto produktuose ribos skirstomos į tris grupes. Ši tvarka galioja visoms importuojamoms gyvūno maisto produktų siuntoms.

Nuo sausio Lietuvoje įsigaliojo naujos pieno supirkimo taisyklės, numatančios didesnę gamintojų atsakomybę už nekokybišką pieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius