Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sustabdytas natūralaus mineralinio vandens „Tichė“ tiekimas rinkai

Dėl nustatytų pažeidimų sustabdyta natūralaus mineralinio vandens „Tichė“, išfasuoto į plastikinius butelius po 19 l, gamyba ir tiekimas į rinką, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
Vandens stiklinė
Vandens stiklinė / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Rinka

Telšių apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kovo 2 d. patikrino UAB „Baltijos mineralinių vandenų kompanija“ mineralinio vandens ir gaiviųjų gėrimų gamybos cechą.

Tikrinimo metu nustatyta, kad gamintojas pažeidė šį įmonės standarte nurodytą reikalavimą – natūralaus mineralinio vandens fasavimui naudojo daugkartinio naudojimo 19 l talpos butelius. Tikrinimo metu buvo paimti 6 fasuoto mineralinio vandens mėginiai mikrobiologinei taršai nustatyti.

Dėl nustatyto grubaus įmonės standarto pažeidimo, nelaukiant laboratorinių tyrimų rezultatų, kovo 3 d. Telšių apskrities VMVT sprendimu sustabdyta natūralaus mineralinio vandens „Tichė“, fasuojamo į 19 l apyvartinę tarą, gamyba ir tiekimas į rinką.

Ištyrus natūralaus mineralinio vandens mėginius Klaipėdos apskrities VMVT laboratorijoje nustatyta, kad viename mėginyje (paimtame iš 19 l talpos butelio) nustatyta mikrobinė tarša – rasta žaliamėlių pseudomonų „Pseudomonas aeruginosa“.

Siekiant apsaugoti vartotojų sveikatą, Valstybinė maisto ir veterinarijos arnyba nurodė UAB „Baltijos mineralinių vandenų kompanija“ atšaukti iš inkos į 19 l apyvartinę tarą išfasuotą natūralų mineralinį vandenį „Tichė“. Taip pat įmonei nurodyta priimti priemones fasuoto natūralaus mineralinio
vandens „Tichė“ saugai užtikrinti ir atlikti tai patvirtinančius laboratorinius tyrimus.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba minėtą įmonę įtraukė į padidintos rizikos įmonių sąrašą, kuri bus tikrinama dažnai, sugriežtinta įmonės mineralinio vandens ir gaiviųjų gėrimų gamybos cecho kontrolė.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba reguliariai vykdo valstybinę fasuojamojo geriamojo vandens kontrolę. Tikrinamos įmonės, fasuojančios geriamąjį vandenį, vykdoma fasuoto geriamojo vandens kontrolė importo metu ir rinkoje (vidutiniškai 2 kartus į metus).

Geriamąjį vandenį Lietuvoje fasuoja 19 įmonių (iš jų 7 – natūralų mineralinį vandenį). 2008 m. geriamojo vandens fasavimo įmonėse tarp nustatytų pažeidimų vyrauja bendri higienos pažeidimai. Praėjusiais metais 6 atvejais sustabdyta įmonių veikla.

Nealkoholiniams gėrimams, tarp jų fasuotiems geriamiesiems vandenims, lyginant su kitomis produktų grupėmis gamybos įmonėse nustatyta palyginti nedaug pažeidimų atvejų – 2 proc. nuo visų nustatytų atvejų. Prekybos ir viešojo maitinimo įmonėse – 3 proc. visų nustatytų atvejų.

VMVT, vykdydama Reklamos įstatyme nustatytų reikalavimų kontrolę, atliko tyrimus ir surašė 3 Lietuvos Respublikos reklamos įstatymo pažeidimo protokolus dėl natūralaus mineralinio vandens reklamos.

Dėl pilstomo per aparatus vandens Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba skundų nėra gavusi nuo 2008 m.

2008 m. Lietuvos Respublikos maisto ir veterinarijos laboratorijose atlikti 3071 fasuoto geriamojo vandens tyrimai mikrobiniams rodikliams nustatyti, iš jų teisės aktų reikalavimų neatitiko tik 13 (0,4 proc.) tyrimų. Laboratorinių tyrimų duomenų analizė leidžia daryti prielaidą, kad Lietuvos rinkoje esantys fasuoti vandenys yra saugūs ir kokybiški.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius