Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švaresnis laivų kuras Baltijos jūroje gali atimti dalį krovinių

Baltijos jūros apsauga nuo taršos Lietuvos transporto sektoriui gali kainuoti kelis šimtus milijonų litų - tiek pajamų būtų prarasta, prognozuoja šalies laivų savininkų asociacijos vadovas.
Švenčių uoste laukia ne tik įmonių kolektyvai, renginių organizatoriai, bet ir miesto valdžia, skaičiuojanti biudžeto pajamas.
Uostas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Baltijos jūra

„Lietuvos rytas“ rašo, kad taip gali atsitikti Tarptautinei jūrų organizacijai nuo 2015 metų sugriežtinus reikalavimus degalams.

„Mazutą turėsime pakeisti į dyzeliną. Dėl to gabenimo laivais iš Klaipėdos kainos turėtų išaugti iki trečdalio“, – tvirtino Lietuvos laivų savininkų asociacijos vykdomasis direktorius Gintautas Kutka.

Lietuva gali skaudžiai nukentėti, jei ištirps krovinių srautai į JAV, Kiniją, Braziliją, Indiją, kitas ne Europos valstybes.

„Ketvirtadalis per Klaipėdą išvežamų krovinių – iš Baltarusijos. Kaimynai trąšas ir traktorius veža į tolimas šalis. Jie geležinkeliais gali nesunkiai pasiekti Ukrainą, tad teoriškai kyla grėsmė, kad mes šių krovinių galime netekti“, – pripažino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros vadovas Artūras Drungilas.

Skaičiuojama, kad pritraukus 1 toną krovinių iš užsienio Lietuvos transporto įmonės (uostas, krovos kompanijos, geležinkelių ar kelių transporto bendrovės) uždirba 35–40 litų.

Pernai Baltarusija per Klaipėdą daugiausia į tolimas šalis išplukdė 6,6 mln. tonų krovinių. Lietuva iš to uždirbo apie ketvirtį milijardo litų.

Dar 3,3 mln. tonų krovinių į Klaipėdą atvežta iš Rusijos, taip pat galinčios pasirinkti Ukrainą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius