Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švarios energijos potencialas keturis kartus viršija Didžiosios Britanijos poreikius

Atsinaujinančios energijos ištekliai gali pagaminti keturis kartus daugiau elektros energijos nei šiuo metu yra sunaudojama Didžiojoje Britanijoje, rašo cnbc.com, remdamasi Karališkosios paukščių apsaugos draugijos ataskaita.
Vėjo jėgainės jūroje
Vėjo jėgainės jūroje / 123rf.com nuotr.

Ataskaitoje apie energetikos sektoriaus viziją 2050 m. teigiama, kad Didžioji Britanija iš atsinaujinančių išteklių kasmet gali pagaminti iki 6277 teravatvalandžių elektros energijos. Šis kiekis keturis kartus viršija 2014 m. šalyje sunaudotą energijos kiekį.

Šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimas yra vienas iš prioritetinių Londono tikslų. Siekiama šių dujų išmetimą iki 2050 m. sumažinti net 80 proc., lyginant su 1990 m. kiekiu.

Norėdama pasiekti šį tikslą Didžioji Britanija siekia plėtoti saulės energetiką ir statyti naujas vėjo jėgainės tiek sausumoje, tiek jūroje.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad klimato kaita yra didžiulis iššūkis Didžiosios Britanijos gyvūnijai ir augalijai, todėl mažai emisijų į atmosferą išmetančių ir atsinaujinančių energijos išteklių plėtojimas yra itin svarbus.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius