Atlikus tyrimus laboratorijoje, kilograme šių makaronų nustatyta 11,9 miligramo aliuminio, o metalo makaronų gaminiuose iš viso negali būti, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Tarnyba įpareigojo įmonę sunaikinti makaronus.
„Kai kurie augalai – arbata, įvairūs prieskoniniai augalai bei lapinės daržovės – iš dirvožemio ir vandens pasigamina natūralaus aliuminio. Nedideli šio metalo kiekiai nėra pavojingi žmonių sveikatai. Tačiau per didelis aliuminio kiekis gali turėti neigiamą poveikį, pasireiškiantį nervingumu, polinkiu į depresiją ar per dideliu aktyvumu“, – pastebėjo tarnyba.
Jos teigimu, dėl didesnės rizikos visos makaronų siuntos iš Kinijos tiriamos laboratorijoje dėl aliuminio kiekio. Aliuminis, tarnybos specialistų teigimu, gali patekti į maistą produktų perdirbimo metu.