Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švietimo įstaigų nuomojamos patalpos gali būti apmokestintos

Seimo biudžeto ir finansų komitetas pritarė siūlymui taikyti nekilnojamojo turto mokestį švietimo įstaigų patalpos, kurios yra išnuomotos komerciniams tikslams.
Balsių mokyklos atidarymas
Balsių mokyklos atidarymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Biudžeto ir finansų komitetas penktadienį svarstė nekilnojamojo turto mokesčio įstatymą. Pritarta, kad nuo kitų metų bus apmokestintas tas NT, kurio bendra vertė siekia 1 mln. Lt. Parlamentarų siūlymai mažinti vertę iki 0,5 mln. Lt ar 0,75 mln. Lt buvo atmesti.

Pirmieji NT mokesčiai į valstybės biudžetą turėtų įplauti kitų metų gruodžio 15 d.

„Mokestis turėtų būti sumokamas iki metų pabaigos, o ne ateinančiais metais. Normaliai jis yra sumokamas kitų metų vasario pirmą dieną. Kadangi tai yra labai savotiškas turto mokestis, pasiūlyta gruodžio 15 diena“, – komitete kalbėjo finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Mokestis papildys valstybės, o ne savivaldybių biudžetus. Finansų ministrės teigimu, būtų itin sunku mokesčius skaičiuoti į savivaldybių biudžetus, nes vienam asmeniui priklausantys keli NT objektai gali būtų ir keliose savivaldybėse.

NT mokestis bus skaičiuojamas ir švietimo įstaigų nuomojamoms patalpoms, kuriose vykdoma  komercinė veikla.

„Ne paslaptis, kad daugelis šių institucijų nuomoja patalpas, kurios naudojamos komercinei veiklai“, – sakė I.Šimonytė ir pabrėžė, kad jei pastarosios patalpos būtų neapmokestintos, konkurencinė aplinka būtų iškreipta, nes vienos įstaigos galėtų patalpas nuomoti pigiau nei kitos.

Siekiant išvengti spekuliacijų, šeimos turtas bus vertinamas kartu.

Kitų prabangos mokesčių įvesti kol kas neketinama. Valdančiosios koalicijos partneriai ketvirtadienį sutarė, kad transporto apmokestinimo įstatymas bus tobulinamas ir svarstomas pavasario sesijoje. Išsiskyrė frakcijų nuomonės dėl indėlių palūkanų apmokestinimo. Tam pasipriešino liberalai. Penktadienį siūlymui apmokestinti palūkanas nepritarė Vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius