Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas pritarė lėšų didinimui ikimokykliniam ugdymui

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas gegužės 29 d. posėdyje svarstęs klausimą dėl ikimokyklinio ugdymo organizavimo tvarkos tobulinimo, pritarė ikimokyklinio ugdymo krepšelio didinimui iki 8 valandų per dieną nuo 2014 m. sausio 1 d.
Apytuštė Seimo salė
Seimo salė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ikimokyklinio ugdymo organizavimas ir kokybės užtikrinimas yra savarankiška savivaldybių funkcija, tačiau dėl nepakankamo finansavimo neužtikrinamas ikimokyklinio ugdymo prieinamumas. Šiuo metu ikimokyklinio ugdymo įstaigų nelanko apie 50 000 vaikų.

Konsultacinės bendrovės ,,Civitta” vadovas Kęstutis Jovaiša informavo, kad didmiesčiuose ikimokyklinio ugdymo įstaigas lanko 88 proc. vaikų, mažesniuose miestuose ir kaimuose 54 proc. vaikų. Prelegentas pabrėžė, kad tobulinant ikimokyklinio ugdymo organizavimo tvarką būtina teikti daugiau informacijos tėvams apie ikimokyklinio ugdymo naudą, supaprastinti higienos normų reikalavimus maitinimo organizavimui, siekti pigesnio esamos infrastruktūros pritaikymo ir ikimokyklinio ugdymo krepšelį padidinti iki 8 valandų.

Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė prieštaravo, pasiūlydama reformas pradėti nuo jaunimo politikos ir gimstamumo skatinimo. Posėdyje dalyvavusi Prezidentės vyriausioji patarėja Virginija Būdienė sakė: ,,Reikia kalbėti apie ikimokyklinio ugdymo organizavimo problemas kiekviename regione atskirai. Ikimokyklinio ugdymo krepšelio padidinimas iki 8 val. visų regionų problemų neišspręs”.

Nuo 2014 m. pradžios dvigubai padidinus ikimokyklinio ugdymo krepšelį būtų finansuojamos ne 4 val., o 8 val. per dieną arba 40 val. per savaitę. Tam papildomai turėtų būti numatyta skirti apie 230 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius