Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Švyturiui-Utenos alui“ už reklamą skirta 10 tūkst. Lt bauda

„Švyturiui-Utenos alui“ skirta 10 000 Lt bauda už Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimus, nes bendrovė informavimo priemonėse pateikė draudžiamą alkoholio reklamą, rašoma Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento išplatintame pranešime spaudai.
Naujo dizaino „Švyturio Ekstra“
„Švyturio “ alus / „Švyturio“ nuotr.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas skyrė UAB „Švyturys-Utenos alus“ 10 000 Lt baudą už Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimus, nes bendrovė pateikė draudžiamą alkoholio reklamą.

Reklaminiuose lauko plakatuose ir kt. vietose pavaizduotas jūros ir paplūdimio fone gulintis, mėlynais marškiniais apsirengęs vyras, dešinėje rankoje laikantis gaublį. Plakatų kairėje pusėje pavaizduotas butelis alaus „Švyturys Švyturio“ bei geltoname fone pateikti užrašai „PASAULIS LAIKOSI / ANT VYRŲ“ ir „VYRIŠKA KALBA“, dešiniame, apatiniame kampe – figūrinis prekės ženklas „Švyturys 1784“.

Alkoholio kontrolės įstatymo 29 str. 1 d. 11 p. Lietuvos Respublikoje draudžia visų formų alkoholio reklamą, pateikiančią neteisingą ir (ar) klaidinančią informaciją apie alkoholinius gėrimus. Pateikta informacija yra klaidinanti ir neteisinga, kadangi negalima patvirtinti pateiktos informacijos, jog tik vartojant šios rūšies alų vyrai gali atlaikyti pasaulio sunkumus, tapti fiziškai ir psichologiškai stipresniais, lengvai – viena ranka, laikyti ir valdyti pasaulį, taip pat leidžiant suprasti, kad, vartojant alų „Švyturys Švyturio“, pasaulis laikysis ant vyrų, kaip teisingos. Minėta informacija yra neteisinga ir klaidinanti. Tokia informacija neatitinka teisingos reklamos reikalavimų.

UAB „Švyturys-Utenos alus“ sumokėjo jai paskirtą baudą 10 000 Lt, pripažindama nustatytą ir konstatuotą Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimą. Šis Departamento sprendimas – įsiteisėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius