-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ ekonomistas: Lietuva yra labiau pažeidžiama nei Latvija

Padėtis Lietuvoje tik atrodo geresnė nei Latvijoje, ir pasaulinės ekonomikos lėtėjimo atveju Lietuva problemų turėtų daugiau nei kaimynė, pareiškė Latvijos „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Martinis Kazakas.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Anot jo, Lietuva pranašesnė už Latviją dviem svarbiais rodikliais: Lietuvos valstybė ir gyventojai yra mažiau prasiskolinę, Lietuvos eksporto sektorius yra didesnis.

Prieš rinkimus bus didinamos pensijos, kitos išlaidos, ir tai veikiausiai nubrauks Lietuvos viltis eurą turėti jau 2014 metais

„Tačiau nevertėtų pamiršti, kad kitąmet bus renkamas Lietuvos Seimas, ir tai viena priežasčių, kodėl Lietuva neformaliai atsisakė siekio įsivesti eurą artimiausiais metais. Prieš rinkimus bus didinamos pensijos, kitos išlaidos, ir tai veikiausiai nubrauks Lietuvos viltis eurą turėti jau 2014 metais. Dėl tokios fiskalinės politikos Lietuva pasaulio ekonomikos lėtėjimo atveju gali susidurti su gerokai rimtesnėmis nei Latvija biudžeto problemomis“, – interviu BNS sakė M.Kazakas.

Jis pabrėžė, kad Latvijos ižde sukaupta pakankamai lėšų, ir nesvarbu, kad tai – tarptautinių kreditorių lėšos.

„Tai leistų Latvijai 4–5 mėnesius mokėti atlyginimus viešajame sektoriuje ir pensijas net ir tuo atveju, jei įplaukos į valstybės iždą staiga sustotų. Tačiau tokio visiško sustojimo nebūna, o tai reiškia, kad Latvija galės laukti situacijos pagerėjimo beveik metus. O štai Lietuva, beveik nieko nesukaupusi, taip elgtis negalėtų. Šiemet Lietuva tikros biudžeto konsolidacijos nevykdė ir valstybės finansinės padėties nepagerino“, – sakė „Swedbank“ ekonomistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius