Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ išleidžia antrąją 2010 m. taupymo obligacijų emisiją

„Swedbank“ išleidžia naują, jau antrąją šiais metais, taupymo obligacijų emisiją litais, kurios garantuotos metų palūkanos, išlaikius iki termino pabaigos, yra 4,6 proc. teigiama banko pranešime.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.
Nauja „Swedbank“ taupymo obligacijų emisija bus platinama nuo 2010 m. vasario 2 iki vasario 17 d. Minimali investicijų suma – 100 litų. Taupymo obligacijų išpirkimo terminas – 2011 m. kovo 3 d. Garantuotų palūkanų norma, išlaikius obligacijas iki termino pabaigos – 4,6 proc. Taupymo obligacijas galima įsigyti bet kuriame „Swedbank“ klientų padalinyje arba „Swedbank“ interneto banke.

Tai jau šešiolikta „Swedbank“ taupymo obligacijų emisija nuo 2008 m. vasaros. Iš viso privatūs banko klientai per pusantrų metų įsigijo taupymo obligacijų už 240 mln. litų.

Kaip ir terminuotas indėlis, banko taupymo obligacijos garantuoja, kad jas išlaikius iki nustatyto termino pabaigos, investuotojui yra išmokamos garantuotos palūkanos. Tačiau, skirtingai nei terminuoto indėlio atveju, taupymo obligacijas pardavus anksčiau, palūkanos nėra prarandamos. Į šį finansų instrumentą investavęs klientas iš anksto žino, kiek pajamų gaus pardavęs taupymo obligacijas prieš išpirkimo terminą. Obligacijų pirmalaikio išpirkimo kaina yra nustatoma iš anksto ir didėja laikui bėgant – tai yra, kuo ilgiau obligacijos išlaikomos, tuo didesnis ir pelnas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius