-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ ketina perimti milijardų vertės turto iš nemokių klientų

Švedijos bankas „Swedbank“ iki 2012-ųjų iš nemokių klientų ketina perimti turto, kurio vertė siekia 15 mlrd. Švedijos kronų (maždaug 5 mlrd. litų). Daugiausiai turto ketinama perimti Baltijos šalyse.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.
Temos: 1 „Swedbank“

Per praėjusius metus specialiai tam įsteigta „Swedbank“ įmonė „Ektornet“ iš nemokių klientų perėmė turto už 517 mln. Švedijos kronų (maždaug 180 mln. litų), rašoma metiniame „Swedbank“ pranešime apie veiklos rezultatus.

Kokios vertės turto buvo perimta Lietuvoje, neskelbiama. Tačiau pranešama, kad Šiaurės Europos regione buvo perimta turto už 173 mln. Švedijos kronų, Estijoje – už 150 mln. Švedijos kronų, Latvijoje – už 64 mln. Švedijos kronų. Didžiąją perimto turto dalį sudarė nekilnojamasis turtas.

Cituojamas „Swedbank“ rizikos valdymo vadovas Goeranas Bronneris, kuris teigia, kad šiuo metu nėra rinkos, kuri galėtų absorbuoti tokį nekilnojamojo turrto kiekį, tad bankų atstovai mano, jog tikslingiausia dabar yra turtą perimti savo žinion, o jo pardavimu rūpintis vėliau.

Naujienų portalas 15min.lt jau skelbė, kad dėl atidėjinių galimiems paskolų nuostoliams dengti bei dėl pajamų mažėjimo susitraukus ekonomikai, praėjusiais metais „Swedbank“ grupė Lietuvoje patyrė 1,18 mln. litų nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius