Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas palaikė DNB banko klientą ginče dėl išankstinio kredito grąžinimo mokesčio

Teismas patenkino trečio pagal valdomą turtą komercinio DNB banko kliento Justo Musteikio prašymą dėl banko apskaičiuoto daugiau kaip 50 tūkst. litų išankstinio kredito grąžinimo mokesčio priteisimo.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Vilniaus antrasis apylinkės teismas konstatavo, kad banko klientas yra silpnoji pusė, o mokesčiai, kurie maskuojami sudėtingomis ir neaiškiomis formulėmis, yra nesąžiningi, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Vartotojų teisių apsaugos tarnyba, į kurią kreipėsi J.Musteikis, prieš metus pripažino, kad sutartyje nurodyta sąlyga dėl išankstinio paskolos grąžinimo mokesčio yra nesąžininga. Šių metų vasarį Vilniaus antrasis apylinkės teismas preliminariai nusprendė patenkinti J.Musteikio ieškinį ir įpareigojo mokestį grąžinti, tačiau bankas pateikė prieštaravimus.

Bylą išnagrinėjęs iš esmės, teismas šią savaitę galutiniu sprendimu kredito grąžinimo mokesčio sumažino iki 1 tūkst. litų ir įpareigojo DNB banką J.Musteikiui grąžinti 50,8 tūkst. litų.

J.Musteikis sutartį su DNB (tuometiniu „DnB Nord“) banku pasirašė 2008-ųjų gegužę ir gavo 226, 2 tūkst. eurų kreditą su fiksuotosiomis 5,2 proc. penkerių metų palūkanomis būstui įsigyti.

Po pusantrų metų J.Musteikis banką įspėjo, kad pasunkėjus finansinei padėčiai jis bandys parduoti butą, tačiau bankas pareikalavo sumokėti 13,5 tūkst. eurų (apie 45 tūkst. litų) kredito grąžinimo mokestį. Pervedus pinigus, kitą dieną bankas nurodė, kad per naktį patyrė papildomų nuostolių, ir pareikalavo sumokėti dar daugiau nei 5 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius