Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ pajamos augo ir trečiąjį ketvirtį

Bendrovė „Tele2“ pelningai dirbo ir trečiąjį šių metų ketvirtį. Trečiadienį įmonė pranešė, kad jos pajamos liepą-rugsėjį augo 2,4 proc.
Mobilusis ryšys
Mobilusis ryšys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tele2“, kaip oro balionas, įveikęs gravitacijos jėgą, kyla toliau“, – žurnalistams sakė bendrovės generalinis direktorius Petras Masiulis.

Trečiąjį šių metų ketvirtį bendrovės pajamos sudarė 126,7 mln. litų ir buvo 2,4 proc. didesnės negu prieš metus. Bendrovės EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) siekė 46,6 mln. litų ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, išaugo 3,2 procento.

Augimas esą fiksuotas visuose segmentuose – tiek „Pildyk“, tiek verslo ir privačių klientų segmentuose augo pajamos.

Pelningumo procentas trečiąjį ketvirtį buvo 37 proc.

„Bendrai Europos lygiu vertinant tai gal tik pusė operatorių viršija šiuos pelningumus. Bendrai EUropoje vidurkis yra apie 32-33 proc.“, – sakė P.Masiulis.

Išaugo ir bendrovės klientų skaičius – nuo 1,684 mln. iki 1,724 mln.

Vertinant bendrovės trijų ketvirčių veiklą, taip pat fiksuotas pajamų augimas. Pajamos esą išaugo nežymiai, bet P.Masiulis jį vertina kaip „stebuklingai gerą“: „Visi žinojom, kad tarptinklinio sujungimo kainų mažėjimasyra negatyvus – jis gal 7-8 proc. sumažino pajamas. Turint omenyje, kad „Tele2“ sugebėjo auginti pajamas tuo metu, kai valstybė dirbtinai nukerta dalį tavo pajamų, tai čia yra puikus ir labai stiprus augimas.“

Mažinti tarptinklinius mokesčius operatorius yra įpareigojusi Europos Sąjunga tam, kad sumažėtų mobiliojo ryšio kainos.

P.Masiulis pažymėjo, kad nuo metų pradžios bendrovė toliau aktyviai investavo į bazinių stočių tinklo plėtrą. Nemažindama investicijų šioje srityje ir nuo sausio mėnesio įrengusi dar 200 naujų bazinių stočių, šiandien bendrovė valdo antrą pagal dydį trečiosios kartos (3G) tinklą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius