Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroro bijantys europiečiai vis dažniau ilsisi Ispanijoje ir Portugalijoje

Kanarų salose esančio viešbučio „Seaside Hotels“ direktoriaus pavaduotoja Almudena Martin vos spėja susitvarkyti su į šio regiono kurortus plūstančiais turistais. Kai kuriuose iš jų rezervacijų skaičius išaugo net penktadaliu, teroristinių išpuolių ir saugumo problemų norinčių išvengti turistų žvilgsniams krypstant į saugiomis laikomas Ispaniją ir Portugaliją, rašo naujienų svetainė bloomberg.com.
Ispanija
Ispanija

„Buvo daugybė paskutinės minutės rezervacijų, turėjome samdyti naujus darbuotojus bei pakeisti planus vasarai, kad galėtume susitvarkyti su išaugusia paklausa. Daug klientų apsistoja du kartus per metus, nes tai saugi kryptis“, – aiškino A.Martin.

Po išpuolių Prancūzijoje, nepavykusio karinio perversmo Turkijoje, Ispanija ir jos vakarinė kaimynė Portugalija šią vasarą prognozuoja sulauksiančios rekordinio turistų kiekio.

„Portugalija visada yra saugi kryptis. Ateinančiais metais matysime mažesnę turistų koncentraciją per sezono piką, srautas bus labiau išsisklaidęs visais metų laikais ir visoje šalyje“, – prognozavo Portugalijos ekonomikos ministras Manuelis Caldeira Cabralas. „Ieškome būdų užpildyti sporto, verslo renginių nišą, kad viešbučiai būtų užpildyti žiemos metu.“

Turizmas yra svarbi ūkio šaka abiejose Pirėnų pusiasalio šalyse, sukurianti apie dešimtadalį tiek Ispanijos, tiek Portugalijos BVP.

123rf.com nuotr./Lisabona
123rf.com nuotr./Lisabona

Tuo tarpu turizmo situacija Turkijoje ir Prancūzijoje visiškai priešinga. Prancūziją, esančią labiausiai turistų lankoma šalimi pasaulyje, praėjusių metų ketvirtą ketvirtį aplankė 8,7 proc. mažiau užsienio turistų, nei prognozuota. Būtent tuo metu per teroristų išpuolį Paryžiuje žuvo 130 žmonių.

Į Turkiją po nepavykusio perversmo pradėta žiūrėti kaip į konfliktinę teritoriją. Dėl to saulės ir jūros išsiilgę europiečiai ją renkasi vis rečiau.

Vis daugiau turistų dėmesio sulaukiančios Ispanija ir Portugalija po įvykių Prancūzijoje ir Turkijoje sustiprino oro uostų saugumą, taip pat padidintas kurortinėse zonose dirbančių gydytojų skaičius.

Be to, Portugalijos vyriausybės pradėjo skolinti lėšas inovatyvių viešbučių projektų įgyvendinimui, istoriniuose miestų centruose kuria nemokamo bevielio ryšio tinklą, taip pat lengvina trumpalaikės nuomos procedūras.

„Kuomet turizmas sekasi, turime dirbti ir stengtis, kad tai nebūtų trumpalaikė mada, bet taptų tendencija“, – kalbėjo M.C.Cabralas.

„Šios vasaros rezervacijos viršija lūkesčius. Svarbus veiksnys renkantis šią kryptį yra saugumas. Jis ir padėjo padidinti turizmo sektoriaus apimtis Portugalijoje“, – teigė Algarvės viešbučio „Conrad“ vadovas Joachimas Hartlas. Naktis šiame prabangiame viešbutyje atsieina net 500 Eur.

Nuo Turkijos ir Prancūzijos vis dažniau besigręžiantys turistai dažniau pradėjo rinktis ir atostogas Italijoje. Šios šalies kurortų viešbučių atstovai taip pat teigia pastebėję išaugusius užsakymų kiekius tiek iš vietos, tiek iš užsienio turistų.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius