Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Thermo Fisher Scientific“ atstovas: „Fermento“ įsigijimas pasiteisino

Pasaulio lietuvių ekonomikos forume (PLEF) pranešimą skaitęs JAV bendrovės „Thermo Fisher Scientific“ viceprezidentas Alanas Malusas teigė, kad įmonės sprendimas įsigyti vieną didžiausių lietuviškų įmonių „Fermentas“ pasiteisino.
Naujus pasaulius mokslininkai atradinėja savo laboratorijose.
Naujus pasaulius mokslininkai atradinėja savo laboratorijose. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pernai „Thermo Fisher Scientific“ įsigijo 100 proc. įmonės „Fermentas International“, valdančios didžiausią Lietuvos biotechnologijų įmonę „Fermentas“, akcijų už 260 mln. JAV dolerių. Tai yra vienas iš didžiausių kada nors su Lietuva susijusių įmonių pardavimo sandorių.

Pasak A.Maluso, „Fermentas“ bendrovei pasirodė patrauklus dėl inovatyvios veiklos, aukštos kvalifikacijos darbuotojų ir visame pasaulyje paklausių „Fermento“ produktų.

„Mums tiko tai, kad jų veikla yra pasaulinio lygio. Mums svarbu, kad tos bendrovės produktai gali būti įdomūs viso pasaulio rinkoms. Kitas dalykas – žmonės ir inovacijų pajėgumai. „Fermente“ moksliniams tyrimams ir plėtrai buvo skiriama labai daug dėmesio, mes matėme didžiulį potencialą parduoti produktus rinkoje“, – sakė A.Malusas.

Be to, pasak JAV bendrovės atstovo, „Fermento“ darbuotojai yra labai kvalifikuoti, išsilavinę, todėl buvo nuspręsta, kad įmonę įsigyti tikrai verta.

„Pamatėme, kad šią įmonę įsigyti yra verta. Tai buvo politiškai stabili šalis, intelektinės nuosavybės sritis yra aukšto lygio, kai gaminame inovatyvius produktus, mums svarbu, kad jie būtų apsaugoti“, – teigė A.Malusas.

„Thermo Fisher Lietuva“ vadovas Algimantas Markauskas sakė, kad „Fermentas“ visuomet stengiasi daug investuoti į darbuotojus.

„Universitetas duoda bazines žinias ir mąstymo įgūdžius. Mes, kaip įmonė, visada rūpinomės žmonių tobulėjimu. Mes neblogai išsilavinusi tauta, bet ne visada mokame kalbėti su investuotojais. Mes, kaip įmonė, daug dėmesio skiriam tam, kad suprastume, kokia kalba kalba užsienio investuotojai“, – sakė A.Markauskas.

Be to, pasak „Thermo Fisher Scientific“ viceprezidento, glaudus įmonės ir akademinės bendruomenės bendradarbiavimas yra vienas svarbiausių efektyvaus verslo variklių.

„Fermento“ verslas glaudžiai susijęs su Vilniaus universitetu. Tai padeda pažinti aplinką, suteikia galimybę iš karto rasti darbuotojų tarp studentų“, – sakė A.Malusas.

A.Malusas akcentavo, kad po Lietuvos įmonės įsigijimo praėjo jau metai. „Galiu pasakyti, kad esame labai patenkinti vadovų komanda, jie puikiai susidorojo su perėjimu, yra pasišventę įmonei. Šis verslas mums yra galimybė plėsti savo pajėgumus“, – teigė A.Malusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius