Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikslinamas autorinių atlyginimų mokėjimas

Pritarta patikslintai išankstinių senatvės pensijų, šalpos pensijų, priedų prie pareigūnų ir karių valstybinės pensijos skyrimo ir mokėjimo tvarkai asmenims, gavusiems autorinius atlyginimus ar pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos (iš draudėjo, su kuriuo jie nesusiję darbo santykiais).
Litas
Litas / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 1 Atlyginimas

Šias išmokas reguliuojančiuose įstatymuose nustatyta, kad jos neskiriamos, o paskirtųjų mokėjimas sustabdomas, kai asmuo tampa privalomai draudžiamuoju pensijų socialiniu draudimu. Siūloma nustatyti, kad minėtosios išmokos neskiriamos ar sustabdomos, kol gavęs autorinį atlyginimą asmuo dėl pastarųjų pajamų yra draudžiamas privalomuoju valstybiniu socialiniu draudimu.

Šis laikotarpis tiesiogiai priklausys nuo asmeniui priskaičiuoto atlygio sumos. Jį apskaičiuos „Sodra“. Pavyzdžiui, jeigu priskaičiuoto atlygio suma bus 400 Lt, minėtų išmokų mokėjimas bus sustabdomas pusei mėnesio, jeigu priskaičiuoto atlygio suma 800 Lt, – mėnesiui, jeigu 1600 Lt – dviem mėnesiams ir pan.

Asmenys, gaunantys pajamas pagal autorines sutartis arba užsiimantys atlikėjo ar sporto veikla, valstybiniu socialiniu pensijų draudimu pradėti drausti nuo šių metų pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius