-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečdalis tėvų skolinasi vasariškiems vaikų poreikiams patenkinti

Moksleivių vasaros atostogos – iššūkis tėvams, nes pasibaigus mokslo metams išauga poreikis vaikų pramogoms. Taigi, padidėja ir išlaidos. Mokyklinio amžiaus vaikus auginančių tėvų apklausa rodo, kad trečdalis tėvų vaikų poreikiams, norams ar svajonėms yra linkę skolintis. Apklausą „Provident Finansai“ užsakymu atlikto „Spinter tyrimai“.
Paskolos kaina
Paskolos kaina / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Respondentų buvo klausiama, ar vaikų poreikiams ir norams išpildyti jiems yra tekę pasiskolinti pinigų. Didžioji dalis tėvų, 63 proc., nurodė šiuo tikslu niekuomet nesiskolinę.

Likusi dalis respondentų nurodė, kad jiems yra tekę skolintis, tačiau didžioji dalis pripažino skolinęsi tik svarbiausiems daiktams ir poreikiams.

„Mokyklinio amžiaus vaikus auginantys tėvai sutiks, kad vaikų poreikiai išties kainuoja nemažai. Ir tikrai kartais nutinka taip, kad lėšų jiems įgyvendinti pritrūksta. Tačiau visuomet akcentuojame, kad prieš priimant sprendimą imtis paskolą pirmiausia reikia apsvarstyti jos būtinybę ir racionaliai įvertinti savo finansinę situaciją. Tiesa, kartais pasitaiko atvejų, kai pinigų prireikia tiesiog čia ir dabar“, – kalba „Provident Finansai“ rinkodaros vadovė Dovilė Krinickienė.  

Viena mūsų klienčių kreipėsi dėl paskolos, turėdama labai aiškų tikslą – norėjo išleisti vaiką į moksleivių olimpiadą.

Kompanijos atstovė pateikia pavyzdžių: „Viena mūsų klienčių kreipėsi dėl paskolos, turėdama labai aiškų tikslą – norėjo išleisti vaiką į moksleivių olimpiadą. Pasitaiko atvejų, kai dėl paskolos kreipiamasi ir susidūrus su sveikatos problemomis. Tai – apgalvoto  ir atsakingo skolinimosi pavyzdžiai.“

Tik 8 proc. apklausoje dalyvavusių tėvų nurodė vaikų poreikiams patenkinti pasiskolinantys visuomet, kai tik turi tam galimybę, o 5 proc. nurodė skolinęsi pinigų vaikų pramogoms ir laisvalaikiui.

„Taip, vasarą poreikis pramogoms išauga. Visgi paskolos turi būti imamos svarbiems poreikiams tenkinti“, – dėmesį atkreipia D.Krinickienė.

Skolintis vaikų poreikiams, norams ar svajonėms išpildyti dažniau teko 26–35 metų respondentams ir moterims.

Gegužės 15–23 dienomis atliktoje apklausoje dalyvavo 1008 18–75 metų amžiaus Lietuvos gyventojai. Iš jų 295, turintys mokyklinio amžiaus vaikų, atsakė į klausimus apie skolinimąsi vaikų reikmėms ir norams išpildyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius