-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trišalė taryba gali pritarti minimalios algos didinimui

Kalbos apie minimaliojo atlyginimo padidinimą gali tapti tikrove. Jei profsąjungas parems ir Vyriausybės deleguoti atstovai, iš 20 Trišalės tarybos narių už tokį sprendimą balsuos 16.
pinigai
pinigai / BFL/A.Kubaičio nuotr.

Lapkričio pabaigoje planuojamame Trišalės tarybos posėdyje profsąjungų iniciatyva bus siūloma apsispręsti dėl minimaliosios mėnesinės algos (MMA) didinimo nuo 800 iki 1000 litų, rašo „Verslo žinios“.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas įsitikinęs, kad sprendimas gali būti priimtas su kitų metų biudžetu ir įsigalioti nuo 2011 metų sausio 1 dienos.

„Prašysime 1000 litų, bet sutiksim ir su 900 litų“, – sakė A.Černiauskas.

Didinti MMA Vyriausybei yra pasiūliusi ir Ministro pirmininko sudaryta darbo grupė, ieškojusi būdų, kaip darbingus žmones paskatinti dirbti, o ne gyventi iš pašalpų.

Kol kas valdžios atstovai savo pozicijos neišduoda. Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė ir Trišalės tarybos pirmininkė Audra Mikalauskaitė sako, jog „darbdaviai, profsąjungos ir Vyriausybė šiuo metu derina pozicijas“.

Didinti MMA, kurią, pasak statistikų, gauna beveik trečdalis dirbančiųjų, ar ne, nesutaria ir darbdavių atstovai.

„Aš balsuosiu “prieš„. Dabar ne laikas, o be to – reikia liautis krauti verslui naujas prievoles“, – nukerta Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas ir įmonės „Lietkabelis“ generalinis direktorius.Sigitas Gailiūnas,

Prezidiumo įpareigotas, „prieš“ MMA didinimą balsuos Žemės ūkio rūmų pirmininkas Bronius Markauskas, taip pat Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos (LVDK) prezidiumo narys, bendrovės „Puntukas“ generalinis direktorius Vytautas Zimnickas.

Pasak jo, dėl brangstančių žaliavų ir augančių energijos kainų mažėja gamintojų konkurencingumas, o kilstelėta alga dar labiau padidins gaminių savikainą. Ir kai kas konkurencinėje kovoje nebeišliks.

„Jei minimalioji alga didinama tikintis, kad tuomet žmonėms labiau apsimokės dirbti, o ne gyventi iš pašalpų, tai gal geriau peržiūrėti išmokas, o ne įteisinti didesnę algą“, – sako Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius–siūlo Danas Arlauskas.

Trišalės tarybos posėdyje rankas nusiteikę kelti trys Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) deleguoti asmenys. LPK vadovybė iš esmės yra pritarusi MMA didinimui

„Mūsų nuomone, siūloma našta verslui būtų pakeliama. Siūlymas mūsų negąsdina“, – sako LPK generalinio direktoriaus pavaduotojas Mykolas Aleliūnas. .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius