Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmo agentūros ir laivų agentai prašo keisti Klaipėdos uosto rinkliavos kruiziniams laivams

Turizmo agentūros ir laivų agentai prašo, kad Klaipėdos jūrų uosto rinkliavos būtų koreguojamos ir taptų dar patrauklesnės kruiziniams laivams, kurių į Klaipėdą užsuka vis mažiau.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Artimiausioje ateityje į Klaipėdą yra užsiregistravę dar mažiau laivų. Kitąmet Klaipėdą aplenks laivas „Empress“, kuris čia užsuko trejus metus iš eilės, o šį sezoną apsilankė net devynis kartus. Vietoj Klaipėdos pasirinkta Varnemiundė Vokietijoje, iš kur greitai galima pasiekti Berlyną, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

„Iš kruizinių linijų išgirdome, kad brangus mokestis už locmanus, kiti mokesčiai. Tikslias priežastis išsiaiškinsime“, – sakė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Klaipėdos uosto rinkliavos kruiziniams laivams mažintos jau keletą kartų, paskutinį kartą 20 proc. už antrą ir trečią įplaukimą rinkliavos sumažintos nuo pavasario. Dabar jos Klaipėdos ir Rygos uostuose yra maždaug vienodos, tačiau Taline, kur praėjusį sezoną užsuko 416 kruizinių laivų, rinkliavos gerokai mažesnės.

Turizmo agentūrų, agentavimo kompanijų atstovai pažymi, kad Klaipėdoje uosto rinkliavos yra ganėtinai didelės ir nuolaidų pageidautų pirmąkart atvykstantiems laivams.

„Negalime būti lyginami tik su Talinu, kuris yra sostinė, arti Sankt Peterburgo, traukiančio didžiausią kruizinių laivų skaičių. Kai Talinas priima daugiau kaip 400 laivų, rinkliavas gali sumažinti drastiškai, bet uždirbti daugiau. Mes tokių sąlygų neturime“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir administracijos direktorius Artūras Drungilas.

Turizmo agentūrų, agentavimo kompanijų atstovai pažymi, kad Klaipėdoje uosto rinkliavos yra ganėtinai didelės ir nuolaidų pageidautų pirmąkart atvykstantiems laivams.

„Yra kruizinių linijų, kurios bando uostus ir užeina tik vieną kartą. Reikia nuolaidų pirmajam atplaukimui“, – sakė „Limarko“ jūrų agentūros Laivų agentavimo skyriaus vadovas Saulius Laumenis.

Tuo tarpu kruizinių turistų apklausos rodo, kad labiausiai juos glumina netvarkinga teritorija, kurią tenka kirsti, kad iš terminalo patektų į senamiestį. Turistus atbaido prastai tvarkoma teritorija, kurios dalis priklauso bendrovei „Klaipėdos laivų remontas“, dalis uostamiesčio savivaldybei. Pasigendama rodyklių į miestą.

Praėjusį sezoną į Klaipėdą užsuko 10 proc. mažiau kruizinių laivų nei pernai, tačiau keleivių skaičius ūgtelėjo maždaug 5 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius