Turizmo departamentas bendrovei „Star Holidays“ priekaištų neturi

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, praneša, kad žiniasklaidoje minima UAB „Star1 Airlines“, naktį iš š.m. rugsėjo 21 į 22 d. nevykdžiusi skrydžio iš Dublino, yra ne kelionės organizatorius, o reguliariųjų skrydžių bendrovė, vykdanti tiktai vežimo paslaugas.
Pakrantė
Atostogos / Photos.com

Kad būtų išvengta klaidinančios informacijos pateikimo, Turizmo departamentas praneša, kad įmonei UAB „Star Team Group“ priklauso dvi bendrovės - UAB „Star1 Airlines“ ir UAB „Star Holidays“.

UAB „Star Holidays“ yra kelionės organizatorius, užsiimantis organizuotų turistinių kelionių rengimu ir pardavimu turistams, organizuota turistinė kelionė – tai yra iš anksto už bendrą kainą parengtas arba siūlomas įsigyti turizmo paslaugų rinkinys, kurį sudaro ne mažiau kaip dvi turizmo paslaugos (apgyvendinimo, vežimo, kita esminę kelionės dalį sudaranti turizmo paslauga, nesusijusi su vežimu ar apgyvendinimu), ir jeigu ši turistinė kelionė tęsiasi ilgiau kaip 24 valandas arba į ją yra įtraukta nakvynė.

Departamentas atkreipia dėmesį, kad kelionės organizatorius UAB „Star Holidays“ (kelionės organizatoriaus pažymėjimo Nr. 009621, galiojantis iki 2011-06-10) pagal teisės aktais nustatytus reikalavimus turi galiojantį kelionės organizatoriaus prievolių įvykdymo užtikrinimo draudimą (draudimo poliso Nr. 000408, galioja iki 2010-12-04).

Tuo atveju, jeigu kelionės organizatorius UAB „Star Holidays“ nesuteiktų turistams paslaugų pagal turizmo paslaugų teikimo sutartis, Departamentas inicijuotų turistų patirtų išlaidų kompensavimo procedūrą iš kelionės organizatoriaus turimo prievolių įvykdymo užtikrinimo draudimo. Atkreipiame dėmesį, kad iniciavus minėtą procedūrą draudiminiais įvykiais būtų laikomi atvejai, kuomet turistai įsigijo organizuotą turistinę kelionę. Minėta procedūra nebūtų taikoma išlaidų, patirtų įsigijus vieną paslaugą (t. y. tik lėktuvo bilietą), kompensavimui.

Iki šiol Departamentas nėra gavęs jokio oficialios informacijos iš UAB „Star Holidays“ apie kokius nors pasikeitimus šios bendrovės veikloje, susijusius su sutartinių įsipareigojimų turistams vykdymu.

Informacija bus atnaujinta ir visuomenė informuota Departamentui gavus papildomos informacijos, dėl minėtųjų bendrovių veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius