Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos lira nugrimzdo į žemiausią visų laikų lygį JAV dolerio atžvilgiu

Didesnė negu tikėtasi infliacija ir nerimas dėl saugumo po Naujųjų metų naktį Stambulo naktiniame klube surengto išpuolio Turkijos liros kursą antradienį nugramzdino į žemiausią visų laikų lygį JAV dolerio atžvilgiu.
Turkijos liros banknotai
Turkijos liros banknotai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Liros kursas JAV valiutos atžvilgiu nuo sesijos pradžios smuko 1,38 proc. iki 3,59 liros už JAV dolerį. Kiek anksčiau Turkijos valiutos kursas pirmą kartą savo istorijoje buvo trumpam smukęs žemiau 3,6 liros už JAV dolerį kartelės.

Liros pigimą paskatino netikėtas infliacijos šuolis gruodžio mėnesį, dėl kurio padidėjo lūkesčiai, kad centrinis bankas sausį gali padidinti bazinę palūkanų normą.

Vartotojų kainos Turkijoje gruodį, palyginti su tuo pat mėnesiu metais anksčiau, pašoko 8,5 procento. Palyginti su lapkričio mėnesiu, kainos pakilo 1,64 procento.

Spaudimą Turkijos lirai padarė ir Naujųjų metų naktį Stambulo naktiniame klube surengtas išpuolis, per kurį žuvo 39 žmonės.

Per pastaruosius šešis mėnesius liros vertė JAV dolerio atžvilgiu sumažėjo 24 procentais. O per paskutinius dvejus metus Turkijos liros vertė sumažėjo 53 procentais. Dar 2015 metų pradžioje liros kursas siekė 2,34 liros už JAV dolerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius