Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turto tyrimas: milijonierių daugėja, Azija taps turtingiausiu pasaulyje žemynu

Azija po kelerių metų bus sukaupusi daugiausiai turto, skelbia vieno tyrimo autoriai. Ir europiečiai tampa vis turtingesni, tačiau lyginant su kitais žemynais rodikliai menkesni, praneša „Spiegel“. Apskritai, nepaisant sunkmečio gerovė pasaulyje auga, o milijonierių skaičius pasiekė 13,8 mln. ir sudaro apie 0,9 proc. visų namų ūkių.
Azija greit taps turtingiausiu žemynu pasaulyje.
Azija greit taps turtingiausiu žemynu pasaulyje. / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Tyrimas Azija

Anot ketvirtadienį konsultacinės bendrovės „Boston Consulting Group“ paskelbto tyrimo, per penkerius metus Azijoje bus sukaupta daugiausiai turto. Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, neskaitant Japonijos, privatus turtas iki 2017 metų sudarys 48,1 trilijonų dolerių ir viršys Šiaurės Amerikos lygį.

Kinijos ir Indijos žmonės kartu sudėjus 2017 metais bus sukaupę dvigubai daugiau turto nei 2012. Taip yra ir dėl to, kad turtas pasiskirsto daugiau asmenų. Pokytį lemia spartus šalių ekonomikos augimas ir taupymo normos.

Autoriai konstatuoja, jog su 20 trilijonų turtų prieaugiu tankiai apgyvendintas Azijos regionas per penkerius metus sukaups tiek turto, kiek visas pasaulis kartu sudėjus. Prie to prisidės ir europietiški bei amerikietiški bankai, kurių pastaraisiais metais Singapūre ir Honkonge buvo pastatyta itin daug.

Europos turtai

Ekonomika Azijoje pastaraisiais metais augo itin sparčiai. Pernai žemyne buvo didžiausi 13,8 proc. augimo tempai. Grynųjų pinigų, lėšų bankų sąskaitose ir vertybinių popierių investicinių rinkų atsigavimo dėka išaugo 7,8 proc. iki 135,5 trilijonų dolerių. Net ir krizės ištiktos Europos privatus turtas padidėjo 5,2 proc. iki 35,8 trilijonų dolerių.

Didėja milijonierių gretos

Tyrimas parodė, kad pasaulyje dešimt procentų išaugo ir milijonierių gretos. Daugiausiai namų ūkių, kurių turtas siekia milijoną dolerių, yra JAV, apie 5,9 mln. Tai keturis kartus daugiau nei Japonijoje, kur jų suskaičiuojama apie 1,5 mln, Kinijoje – 1,3 mln. Manoma, kad jau šiemet kinai japonus pralenks.

Turtuolių nestinga ir Šveicarijoje, ši šalis pagal milijonierių skaičių yra penktoje vietoje. Tiesa, Šveicarijoje trečdalis turto priklauso užsieniečiams, kurie savo pinigus laiko šalies bankuose.

Skaičiuojama, kad Katare milijonierių 1 000 namų ūkių, kurių turtas siekia milijoną dolerių, tenka net 143, Šveicarijoje – 116, Kuveite – 115, Honkonge – 94, o Singapūre – 82.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius