Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: 28 proc. turinčių būsto paskolą teigia besidraudžiantys papildomai

Vos 28 proc. turinčių būsto paskolą Lietuvos gyventojų teigia besidraudžiantys papildomai, o 41 proc. žada, kad be būtinojo draudimo finansinės apsaugos priemonėmis pasirūpins, kai padidės jų šeimos pajamos. Tai rodo „Swedbank“ užsakymu atliktas visuomenės nuomonės tyrimas, atskleidęs, kad gyventojai suvokia rizikas jų finansiniam saugumui būsto paskolos grąžinimo laikotarpiu, tačiau vangiai naudojasi priemonėmis nuo jų apsisaugoti.
Litai, pinigai
Litai / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Šis tyrimas taip pat atskleidė, kokias didžiausias grėsmes ir rizikas išskiria būsto paskolą imantys žmonės. Tyrimo duomenimis, žmonės nerimauja, kad paskolos mokėjimo laikotarpiu jie gali susirgti, prarasti darbą ir pajamas. Tarp kitų didžiausių išskiriamų rizikų – neigiamos valstybės ekonominės raidos prognozės (41 proc.), artimųjų liga ar nelaimės (27 proc.), rizika netekti vieno iš šeimos maitintojų (19 proc.). Be to, apsispręsdami imti paskolą būstui, gyventojai svarsto, kiek pinigų galės sutaupyti nenumatytiems atvejams (25 proc).

Iš šiuo metu populiariausių siūlomų turto saugumo priemonių galima išskirti turto savininko civilinės atsakomybės draudimą ir kilnojamojo namų turto draudimą, o iš finansinio saugumo priemonių – gyvybės draudimą.

Visuomenės nuomonės apklausa atskleidė, kad padidėjus šeimos pajamoms savo gyvybę apdraustų 44 proc. apklaustųjų. 37 proc. tyrimo dalyvių apdraustų namuose esantį turtą, o pagerėjus šeimos finansinei situacijai, nuo nelaimingų atsitikimų apsidraustų 36 proc. tyrime dalyvavusių Lietuvos gyventojų.

Nuomonės tyrimą Omnibus metodu atliko bendrovė „Spinter tyrimai”. Tyrimo metu buvo apklausti 1 006 respondentai. Tyrimo rezultatai reprezentuoja šalies gyventojų nuo 18 iki 75 metų nuomones ir vertinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius