Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ūkininkai nenori naujos nuoskaitų už blogos kokybės pieną sistemos

Pienininkas
Sauliaus Žiūros/BFL nuotr. / Pienininkas
Šaltinis: BNS
0
Skaitysiu vėliau
A A

Ūkininkai reikalauja stabdyti nuo sausio 1–osios įsigaliojusių pieno supirkimo taisyklių pataisymą – žemdirbių nuomone, numatyta naujoji nuoskaitų už blogos kokybės pieną sistema perdirbėjams bus tik pretekstas piginti žaliavą.

Tuo tarpu žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius tikina, jog naujos taisyklės priimtos tam, kad žaliava būtų geresnė, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

Pieno gamintojų asociacija savo kreipimąsi argumentuoja tuo, kad buvo susitarimas su perdirbėjais, jog, įvedus nuoskaitų už nekokybišką pieną sistemą, surinkti pinigai neliks perdirbėjams, bet bus pervedami į specialų fondą, skirtą pieno kokybei gerinti.
 
„Kol kas perdirbėjai nesutinka, kad į fondą būtų pervedami nuoskaitų pinigai, o tiesiog būtų atskaitomi keli centai nuo kiekvieno ūkininkų parduoto žaliavos kilogramo. Bijome, kad nauja tvarka gamintojams tiesiog leis atpiginti žaliavą“, – aiškino Pieno gamintojų asociacijos tarybos pirmininkas, kooperatyvo „Pieno gėlė“ valdybos pirmininkas Andrejus Stančikas.

„Nuoskaitos neliks perdirbėjams ir bus skirtos pieno kokybei gerinti, nes kol kas dėl žaliavos turime bėdų, o naujos taisyklės priimtos tam, kad žaliava būtų geresnė. Tikimės, kokybei gerinti Europos Komisija leis skirti ir 10,6 mln. litų Europos Sąjungos paramos“, – aiškino žemės ūkio ministras.

A.Stančiko skaičiavimais, pagal naują tvarką nuoskaitų gali būti iki 10 mln. litų.
 

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką