-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio bankas smulkiesiems verslininkams kol kas išdavė tik 60 proc. planuotų paskolų

Didžiausio akcininko Vladimiro Romanovo ir kitų smulkesnių savininkų valdomas Ūkio bankas, dalijantis pirmojo etapo smulkiuosius kreditus pagal Ūkio ministerijos smulkių įmonių rėmimo programą, verslininkams kol kas išdavė tik 60 proc. planuotų paskolų.
Ūkio bankas
Ūkio bankas / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Bankas iki rugpjūčio 14 dienos pasirašė 6,09 mln. litų vertės paskolų sutarčių vietoj planuotų maždaug 10 mln. litų, iš kurių 8 mln. litų turėtų būti valstybės, o 2 mln. litų – paties banko lėšos, rašo „Verslo žinios“.

Anot Ūkio banko kreditų tarnybos vadovo Mindaugo Pašvensko, kai kurios įmonės nesugebėjo laiku surinkti reikiamų dokumentų, norėjo finansuoti pagal kriterijus nenumatytas išlaidas arba jų finansinė būklė buvo gana sudėtinga ir papildomi įsipareigojimai būtų dar daugiau padidinę naštą.

„Tačiau norime pažymėti, kad darbas nėra sustojęs, toliau vertiname verslininkų prašymus ir manome, kad vis dėlto atsiras tokių, kurie atitiks numatytus kriterijus, ir pinigai jiems bus paskolinti“, – teigė M.Pašvenskas.

Per pirmąjį paskolų dalijimo etapą Ūkio, Šiaulių bei Medicinos bankai investicijoms arba apyvartiniam kapitalui finansuoti iki rugpjūčio vidurio turėjo paskolinti apie 20 mln. litų, iš kurių apie 17 mln. litų yra iš valstybės biudžeto. Ūkio ministerijos valdomo fondo „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) duomenimis, atsilieka Ūkio bankas.

Lėšas paskoloms teikia valstybė, bet riziką, kad paskola bus grąžinta, prisiima bankai – pasibaigus terminui jie turės grąžinti visas sumas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius