Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių bankui rekordinį pelną sunešė valiutos keitimas, komisiniai ir netipinė veikla

Šiaulių banko grupė pernai uždirbo 44 mln. eurų grynojo pelno, tai beveik dvigubai (83 proc.) daugiau nei 2015 m., kuomet pelnas siekė 24 mln. Eur.
Žmonių eilė „Šiaulių banke“
Žmonių eilė „Šiaulių banke“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Banko veiklos rezultatus kėlė ne tik kreditavimo veikla, bet ir komisinių pajamos ženklios, taip pat aktyvumas dalyvaujant daugiabučių namų renovacijos programoje, geri prekybos valiuta rezultatai. Visur po truputį“, – 15min teigia Šiaulių banko Finansų ir rizikos valdymo tarnybos vadovas Donatas Savickas.

Šiaulių banko grynosios palūkanų pajamos per metus išaugo 11 proc., iki 53,9 mln. eurų. Pajamos už paslaugas ir komisinius sudarė 9,4 mln. eurų arba 17 proc. daugiau nei 2015 metais. Per 2016 metus pelnas iš valiutos prekybos išaugo 39 proc. ir siekė 4,5 mln. eurų, bankas pasiūlė naujų valiutos prekybos produktų.

Pelningumui nemažos įtakos turėjo netipinės veiklos rezultatai: bendras kapitalo grąžos rodiklis viršijo 26 proc., išlaidų ir pajamų santykis – 42 proc.

„Netipinės pajamos nėra lengvai apibūdinamos, bet buvo pakankamai ženklios. Iš esmės, iš vertybinių popierių atskirų pozicijų buvo gautos teigiamos didelės sumos, o neigiamas efektas patirtas dėl išvestinių finansinių priemonių, kurias atskleidėme“, – teigia D.Savickas.

Banko išduotų paskolų ir finansinės nuomos portfelis per metus išsipūtė 13 proc. ir metų pabaigoje viršijo 1 mlrd. eurų kartelę. Per metus bankas pasirašė beveik pusės milijardo vertės naujų kreditavimo sutarčių. Indėlių augimas buvo kuklesnis – jų per metus daugėjo 4 proc., iki 1,5 mlrd. eurų.

Bankas vertina, kad turto kokybė per metus pagerėjo – bankas turi mažiau blogų paskolų. Neveiksnių pozicijų santykis su turtu sumažėjo nuo 7,5 iki 4,7 proc., rizikos kaštų rodiklis 2016 metais siekė 0,7 proc. – beveik tris kartus mažiau negu 2015 metais.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ AB „Šiaulių bankas“ Administracijos vadovas Vytautas Sinius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ AB „Šiaulių bankas“ Administracijos vadovas Vytautas Sinius

„Sėkmingą banko veiklą ir sustiprėjusią kapitalo bazę teigiamai įvertino tarptautinė reitingų agentūra Moody‘s Investors Service, padidindama banko reitingą“, – pranešime spaudai sako Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Bankas pernai išgrynino keturias prioritetines veiklos sritis: verslo finansavimo, vartojimo finansavimo, taupymo ir investavimo, kasdienės bankininkystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius