Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio ministerija skatins eksportą ir mažins nuostolius dėl Rusijos sankcijų

Ūkio ministerija, siekdama skatinti Lietuvos eksportą ir sumažinti Lietuvos įmonių nuostolius dėl Rusijos Federacijos paskelbtų sankcijų, papildomai skirs 13,2 mln. Lt priemonės „Naujos galimybės“ projektams įgyvendinti.
Ūkio ministras Evaldas Gustas
Ūkio ministras Evaldas Gustas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak ūkio ministro Evaldo Gusto, pagal priemonę „Naujos galimybės“ buvo planuota paskirstyti 14,5 mln. Lt. Tačiau, atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją, iš viso pagal priemonę „Naujos galimybės“, kuria finansuojamas įmonių dalyvavimas užsienio šalių tarptautinėse parodose, mugėse, šiuo metu planuojama paskirstyti 27,7 mln. Lt Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų. 

VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) Projektų atrankos komisijos posėdžiuose, kuriuose buvo svarstytos projektų paraiškos gauti finansavimą pagal priemonę „Naujos galimybės“, Ūkio ministerijai rekomenduota skirti finansavimą 256 projektams už 27,5 mln. Lt. 

Maisto sektoriaus parodos, kuriose planuoja dalyvauti įmonės, sudaro tik apie 12 proc. visų Rusijoje suplanuotų parodų.

Iš viso įmonės ketina dalyvauti daugiau nei 1 200 parodų įvairiose šalyse. Pasak ūkio ministro E.Gusto, pagal gautas paraiškas matyti, kad dauguma (apie 90 proc.) įmonių, pasinaudojusios parama, planuoja dalyvauti parodose, kurios vyks Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse, ir tik apie 10 proc. įmonių numato dalyvauti Rusijoje vyksiančiose parodose.

Įmonės, ketinančios važiuoti į parodas Rusijoje, daugiausia dalyvaus transporto, tekstilės, IT sektoriaus parodose. Maisto sektoriaus parodos, kuriose planuoja dalyvauti įmonės, sudaro tik apie 12 proc. visų Rusijoje suplanuotų parodų. 

Planuojama, kad finansavimas įmonėms pagal priemonę „Naujos galimybės“ bus paskirstytas per rugsėjį.

Pagal priemonę „Naujos galimybės“ iš viso buvo paskelbti 5 kvietimai. Pagal keturis kvietimus su verslo įmonėmis yra pasirašyta 813 sutarčių už 111 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius