-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio ministras Dainius Kreivys: cukraus kaina Lietuvoje keliama dirbtinai

„Realaus pagrindo kilti cukraus kainai Lietuvoje nėra. Panika dėl neva brangsiančio cukraus kuriama dirbtinai, nes cukraus Lietuvoje yra pakankamai, jo tikrai netrūksta ir Europos Sąjungos šalyse. Londono ir Niujorko pasaulinėse biržose cukraus kainos šią savaitę krito“, – teigia ūkio ministras Dainius Kreivys.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šiuo metu Lietuvoje cukraus atsargos sudaro beveik pusę per metus šalyje suvartojamo kiekio. Per metus Lietuvoje suvartojama 110 tūkstančių tonų cukraus.

„Yra požymių, kad didieji Lietuvos prekybos tinklai naudojasi savo dominavimu rinkoje. Pirmadienį kviečiuosi tinklų vadovus aptarti susiklosčiusios padėties“, – sako D. Kreivys.

Cukraus ES šalyse yra sukaupta apie 2 milijonai tonų. Europos Komisija svarsto galimybę leisti panaudoti vidaus rinkoje eksportui sukauptus 3 milijonus tonų cukraus.

Pastarosiomis dienomis Lietuvoje pasklidus gandams, kad dvigubai brangs cukrus, išaugo šio produkto paklausa. Dėl to prekybos tinkluose pakilo cukraus kaina, o cukrus dingo nuo prekystalių.

Ūkio ministerijos žiniomis, pranešimų apie tai, kad cukraus gamintojai ar tiekėjai žada kelti cukraus kainas, Lietuvos didieji prekybos tinklai nebuvo gavę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius